Skip to main content

Sideau® heeft een nieuwe 3-bloks verpakking, speciaal voor bloemisten

25 augustus 2022

Een uitstekend alternatief voor steekschuim bestaat echt! Als u de planeet wilt helpen, dan is dit artikel iets voor u.

Voor iedereen die begaan is met het milieu en op zoek is naar nieuwe alternatieven als het gaat om het steekschuim dat u gebruikt, heeft Agra-Wool uitstekend nieuws voor u! Naast het aanbieden van het meest efficiënte en planeetvriendelijke biologisch afbreekbare steekschuimblok (door verschillende bloemisten als het beste op de markt bestempeld), staat u een duurzaamheidstraktatie te wachten met Sideau’s nieuwste verpakking met 3 blokken per doos, erg handig voor bloemisten.

Sideau® zal u helpen om van de planeet een betere planeet te maken
Even een kleine achtergrond check voor het geval u nog niet wist over de oorsprong van Sideau®. Dit biologisch afbreekbaar bloemenblok is toonaangevend op de duurzame markt als het gaat om efficiënte producten om zorg te dragen voor de planeet. Agra Wool International Group uit Nederland ontwikkelde het product in 2018, een product dat qua gebruik dezelfde eigenschappen heeft als steekschuim. Het grote verschil zit hem in de duurzaamheidspijler: met Sideau® helpt u de planeet bloem voor bloem en vermindert u tegelijkertijd het gebruik van schadelijke plastics en metalen.

Waarom kiezen florale professionals ervoor om Sideau® te gebruiken in hun florale creaties?
Simpel. Verminderen en hergebruiken, dat is wat Sideau® bereikt heeft bij florale designers en artiesten die het biologisch afbreekbaar steekschuim alternatief hebben geïmplementeerd bij het maken van hun florale creaties. Sideau® is het eerste herbruikbare, maar duurzame alternatief voor plastic steekschuim voor eenmalig gebruik.

Dit is wat floraal icoon Kirsten Vandijk zegt over Sideau

In tegenstelling tot het traditionele steekschuim dat gemaakt is van oliederivaten en fenolhars (met andere woorden plastic), is Sideau® gemaakt van Earthwool®, een natuurlijk product dat gemaakt wordt van basalt, een vulkanisch stollingsgesteente. Lees het artikel: ‘Duurzaam ontwerpen met Sideau‘ (Engels), om meer te weten over de toepassingen en verbazingwekkende voordelen van het product in bloemcreaties.

Bovendien is het gemaakt met Ecose®, een natuurlijk bindmiddel (materiaal dat andere materialen bij elkaar houdt of trekt om mechanisch een samenhangend geheel te vormen) dat vrij is van acetylaten en formaldehyde. Bij de samenstelling van het bindmiddel maken petrochemische grondstoffen plaats voor plantaardige grondstoffen zoals suikerbiet of rietsuiker.

Volledig biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk
Wist u dat Agra-Wool’s Sideau® volledig biologisch afbreekbaar is en perfect geschikt is voor bloemisten en bloemschikkers die een volledig milieuvriendelijke basis willen gebruiken voor hun creaties? Het grootste voordeel? Het kan gebruikt worden voor alle soorten bloemstukken, of het nu gedroogd, zijde of vers is, dit biologisch afbreekbaar blok heeft uw creatieve en artistieke vaardigheden onder controle.

Wat onderscheidt Sideau van andere producten?
De magie van het product ligt in het feit dat je het bloemenblok meerdere keren kan gebruiken. Het absorbeert water binnen 15 seconden, zonder luchtbellen, en het zal keer op keer water blijven absorberen. U kunt herhaaldelijk bloemstelen in het dichte materiaal plaatsen, zelfs wanneer u het blok na het eerste gebruik omdraait en de onderkant gebruikt. Wat betreft de stukken die overblijven nadat u de gewenste schuimblokken heeft gesneden, geen zorgen, bij Sideau® wordt niets verspild. Deze overgebleven stukken kunnen weggegooid worden op de composthoop of in kleinere stukken gescheurd worden om als substraat te gebruiken.

Sideau® is natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar en 100% herbruikbaar. Het is tijd om hun nieuwe verpakking eens uit te proberen en zo mee te helpen het milieu te redden met meer duurzame praktijken. We introduceren hun nieuwste manier van verpakken waarbij uw duurzame goederen in blokdozen geleverd worden.

Het doel van het bedrijf is om bloemenliefhebbers altijd gelukkig te maken, de reden waarom ze hun blokkendozen voor leveringen hebben gecreëerd. Met deze nieuwe methode willen ze beter tegemoet komen aan de vraag van bloemisten, voor wie de grotere traditionele dozen vaak te volumineus zijn. Zowel de bloemist als de planeet zullen er baat bij hebben, met minder afval en gelukkigere klanten!

Duurzame bloemisten en designers, bent u klaar om uw creaties te transformeren terwijl u deze wereld een betere plek maakt om in te leven? Sideau® zal zeker uw nieuwe metgezel zijn tijdens het hele proces.

Bron: Thursd.com