Skip to main content

2023 – Het jaar van de Calla Lily

Volgens de bloemvoorspelling van dit jaar zullen callas een groot statement maken, of ze nu gebruikt worden voor bloemstukken of buitenruimtes. Deze zantedeschia’s zullen 2023 veroveren! Omdat het het Jaar van de Calla-lelie wordt, lees je hier hoe ze gebruikt kunnen worden tijdens verschillende maanden en bloemenevenementen van het jaar.

Zeg hallo tegen het Jaar van de Calla Lelie

Dat klopt! De schoonheid van callas is onmiskenbaar en als u een fan bent van deze prachtige bloemen, wilt u zeker verder lezen. Simply Calla heeft een maandelijkse lijst samengesteld met callas voor elke maand en hoe u ze kunt gebruiken voor elke feestdag, viering of seizoen. Zal dit calla feest beginnen?

1. Januari – Chinees Nieuwjaar met Callabloemen

Het Jaar van de Calla begint met een zeer populaire feestdag aan de andere kant van de wereld, in China. Het Chinese Nieuwjaar, ook bekend als Lunar New Year, is een jaarlijkse 15-daagse feestdag die door Chinese gemeenschappen over de hele wereld wordt gevierd en die begint met de nieuwe maan, die op een westerse kalender ergens tussen 21 januari en 20 februari valt.

De festiviteiten gaan door tot de volle maan daarna en bloemen maken een groot deel uit van deze viering, vooral in rode tinten omdat dat de kleur is die het Chinese Nieuwjaar volledig vertegenwoordigt. Rode callas kunnen spectaculair worden gebruikt, zowel als snijbloemen in arrangementen of om uw binnen- en buitenruimtes te versieren.

2. Februari – Valentijnsdag Callas

Hoewel Valentijnsdag een volle dag is waarop miljoenen en miljoenen bloemen worden geschonken en verzonden over de hele wereld, passen rode callas zeker niet alleen voor V-day maar het hele jaar door. De felrode kleur in callas zal zonder twijfel een uniek geschenk zijn voor je partner of geliefden, vooral omdat ze niet het typische ‘rode rozen geschenk’ zijn dat iedereen gewoonlijk geeft. Verras je geliefden met rode Valentijnscala’s!

3. Maart en april – Voorjaars Calla Planten

De lente vraagt om bezoekjes aan uw tuin en is het perfecte seizoen om uw tuin te verfraaien met kleurrijke potcala’s. Twee van de meest verrijkende kleuren voor tuincallas zijn zachtroze en geel, kleuren die een van de mooiste seizoenen van het jaar volledig vertegenwoordigen. U kunt alvast gaan nadenken over welke callas u in uw terras wilt opnemen.

4. Mei – Moederdag Callas

Na Valentijnsdag als een van de belangrijkste feestdagen in de bloemenindustrie, is Moederdag de tweede belangrijkste, waarbij ook miljoenen bloemen worden verkocht en verstuurd naar moeders over de hele wereld.

Om deze speciale dag op de beste manier te vieren, stelt Simply Calla voor om callas te geven in alle heldere kleuren, zoals rood, roze, oranje en geel, omdat deze allemaal niets anders symboliseren dan goede gevoelens van liefde, vreugde en geluk.

5. Juni – Trouwseizoen Zantedeschia’s

Zeg ja met een bos delicate witte zantedeschia’s! Het trouwseizoen is niet extreem ver weg en bruiden kunnen beginnen met het plannen van het perfecte bruidsboeket inclusief witte en zachtroze callas om het een beetje te mixen en de traditionele bloemen die meestal een bruidsboeket samenstellen te veranderen.

6. Juli en augustus – Zomerkleurige Calla’s

In de zomer gaat het erom altijd en overal kleur toe te voegen en deze kleurrijke callas doen dat geweldig. Een luchtige, gemakkelijke en mooie zomer begint met overal bloemstukken of zelfs het schenken van een charmant calla-arrangement aan uw favoriete persoon, of zelfs aan uzelf als een daad van liefde.

Vergeet voor de zomer niet om de helderste gele callas toe te voegen aan uw arrangementen en u zult het verschil zien, plus een immense hoeveelheid vreugde voelen.

7. September – Indian Summer Callas

Hoewel de precieze oorsprong van de term onzeker is, werd hij misschien zo genoemd omdat hij voor het eerst werd opgemerkt in streken waar inheemse Amerikanen woonden, of omdat de inheemsen hem voor het eerst beschreven aan de Europeanen, of hij was gebaseerd op de warme en wazige omstandigheden in de herfst wanneer de inheemse Amerikanen jaagden.

Velen noteren het begin van de Indian Summer in september en bloemenliefhebbers beginnen hun favoriete calla-arrangementen met oranje tinten te maken en te ontwerpen.

8. Oktober – Herfst en Halloween Callas

Halloween is waarschijnlijk een van de favoriete feestdagen voor velen over de hele wereld vanwege de creativiteit en leuke activiteiten die ermee gepaard gaan. Naast trick or treating is een ander idee om uw huis voor Halloween te versieren met ongewone potplanten zoals zwarte of bruinachtige callas. Uw buitendecor zal er absoluut ontmoedigend uitzien als u zwarte Halloween-callas gebruikt.

9. November – Callas voor Allerheiligen

Allerheiligen valt op de eerste november en is ook bekend als Hallowmas, Feest van Allerheiligen en Allerheiligen. De christelijke feestdag viert de heiligen van de kerk. Op deze dag erkent de kerk allen die zalig zijn verklaard, bekend of onbekend, en de hemel hebben bereikt.

Tijdens deze dag worden witte bloemen veel gebruikt om Allerheiligen te vieren en te herdenken. Een arrangement van witte callas is de optimale manier om delicatesse, puurheid en vrede te symboliseren.

10. December – Kerst Callas

Last but not least: kerstarrangementen met callas zien er absoluut schitterend uit! Een combinatie van rood en wit, of alleen rode callas, geeft een dramatisch effect aan elk bloemstuk. Het beste van alles is dat het gebruik van rode callas voor Kerstmis uw binnenhuisdecoratie 100% tot zijn recht laat komen.

Bron: Thursd.com