Skip to main content

Voor bloemisten

Voor bloemisten

Maak een keuze uit een van de volgende producten.

“Wat fijn dat u er bent!”

Historie

Hoe zijn de blokken ontstaan?

In 2012 is Agra-Wool International begonnen met het produceren van steenwol substraten en aanverwante producten die met 70% minder energie zijn gemaakt dan de reguliere gele steenwol. Agra-Wool heeft zich intussen volledig gespecialiseerd in het produceren van producten met Earthwool® als basismateriaal. Dit een volledig natuurlijk en milieuvriendelijke steenwol, gemaakt van vulkanisch gesteente (basalt). Deze producten zijn bedoeld voor de hydrocultuur als vervanger van onder andere teeltaarde en worden wereldwijd afgenomen in de professionele agrarische industrie.

Al snel kwam de vraag van lokale bloem designers of Agra-Wool ook steekblokken kon maken van deze natuurlijke steenwol. Zeker voor de duurzame designers met een ecologische visie is dit een zeer welkom product.

Waar bestaat de Sideau® uit?

In 2017 begon Agra-Wool met het ontwikkelen en produceren van Sideau®, gemaakt van onze steenwol met een hogere densiteit. Er zijn aan Sideau® geen petrochemische- of andere chemische grondstoffen toegevoegd. Producten van Agra-Wool laten ten opzichte van vergelijkbare producenten geen schadelijke microplastics achter in het water. Ook de binder van de steenwol is vrij van formaldehyde en gemaakt van een soort sacharose (riet of bietsuiker). Dit zorgt ook weer voor een kleine voedingswaarde met een EC van 0,8/0,9. De steenwol is PH neutraal (Ph 7.0).

Sideau® -producten bestaan voor 98% uit basalt. Na het afbreekproces blijft er alleen basaltmeel over. Basaltmeel bevat veel silicium, sporenelementen en mineralen en is onder andere bedoeld voor het veranderen en verbeteren van kleigrond. Planten groeien hier heel goed op. Een ander voordeel van het gebruik van basaltmeel is dat stikstof wordt vastgelegd. Veel kwekers gebruiken dit natuurproduct om de natuurlijke weerstand van gewassen te versterken.