Skip to main content

35 Kamerplanten die de lucht zuiveren en giftige stoffen verwijderen

Deze kamerplanten gedijen goed in huis, zuiveren de lucht en maken het interieur veiliger.

Kamerplanten zijn op dit moment populairder dan ooit. Ze zijn mooi. Ze maken ons gelukkig. En studies tonen aan dat het houden van kamerplanten stress en angst kan verminderen, je creativiteit en aandacht spanne kan stimuleren, en zelfs je gevoel van eigenwaarde kan verbeteren. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze ook nog het vermogen om de lucht te zuiveren en giftige stoffen te verwijderen.

In 1989 voerde NASA een onderzoek uit naar planten en ontdekte dat ze schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen absorberen, vooral in afgesloten ruimtes met weinig luchtstroom. Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies door de jaren heen over kamerplanten en hun luchtzuiverende capaciteiten. Rond het begin van de jaren 2000 werden kamerplanten die de lucht zuiveren een ding en ze zijn sindsdien niet echt in populariteit gedaald. En ze zijn vooral nu populair, nu de pandemie ons heeft gedwongen nog meer tijd thuis door te brengen.

Hoewel je elke beschikbare ruimte in je huis zou moeten vullen met planten om de paardenkracht van een luchtzuiveraar te evenaren – volgens NASA zou je 2 tot 3 planten per 10 m2 nodig hebben om een effect te hebben op de luchtkwaliteit – weten we allemaal dat ons geestelijk welzijn van invloed is op ons lichamelijk welzijn, dus er is echt geen reden om je huis niet vol te zetten met prachtig groen.

Bron: Thursd.com