Skip to main content

6 Klimrozen voor een spectaculaire tuin

Hoe klinkt een tuin vol kleurrijke klimrozen? Stel je voor dat je elke dag in je tuin stapt en de meest dromerige ruimtes gevuld zijn met ’s werelds mooiste klimrozen. Hier is een compilatie van zes prachtige klimrozen die tegenwoordig tuinen veroveren.

Klimrozen dienen een functioneel doel en voegen kleur, textuur en algemene esthetiek toe aan elke tuin. Waarschuwing: je zult ze allemaal willen hebben!

1. Roos Mortimer Sackler

Rose Mortimer Sackler is een makkelijk te kweken klimroos die een grote struik of een kleine klimmer heeft, waardoor hij zich goed aanpast aan elke tuinruimte. Het beste van alles is dat hij minimale doornen heeft en mooie kleine, donkergroene bladeren heeft.

De rozen hebben zachtroze, dubbele, komvormige bloesems, een kenmerk dat deze klimroos tot een van ’s werelds favorieten maakt. Naast een verbluffende hoeveelheid schoonheid heeft deze klimroos ook een zachte, fruitige geur die naar oude rozen ruikt.

2. Rose Tangerine Skies

Deze heerlijke oranjekleurige roos zal het hele jaar door een hit zijn in uw tuin. Zijn majestueuze mandarijnkleur, vandaar de naam “Tangerine Skies”, past perfect bij elk seizoen. Ze bloeit met grote bloemen van 5 cm die u elke dag weer versteld doen staan.

Uw favoriete wandeling zal zeker recht naar uw tuin gaan met deze klimroos in de buurt. Deze klimmer bloeit vroeg in het seizoen en nog eens, lichter, tot de vorst. Een bijkomend voordeel is dat hij ziektebestendig is en indrukwekkend hoog kan worden.

3. Roos Zephirine Drouhin

Deze dieproze klimroos bloeit vrij en bijna continu, reden waarom veel tuiniers en rozenliefhebbers hem als onderdeel van hun bloeiende tuin hebben. Volledig doornloos, houdt deze klimroos van een dosis warm weer waar ze het best gedijt.

De frambooskleurige geurende bloemen, samen met het feit dat de planten 10-15 centimeter hoog kunnen klimmen, maakt het een van de meest populaire in de klimrozenwereld.

4. Roos Cecile Brunner

Nog een fascinerende klimroos die bovenaan de lijst staat is Rose Cecile Brunner. In de rozenwereld staat deze roos ook wel bekend als de “Sweetheart Rose” en tegenwoordig wordt deze charmeur vaak gekweekt op bogen en hekwerken.

Om de beste klimrozentuin met roos Cecile Brunner te verkrijgen, is het het beste om hem in de volle zon tot gedeeltelijke schaduw te plaatsen. Deze schoonheid kan tot 10 meter hoog en 3 tot 6 meter breed klimmen.

5. Roos Eden

Laten we beginnen met een leuk weetje: wist u dat Rose Eden ooit door de World Federation of Rose Societies is uitgeroepen tot “World’s Best Rose”? Hij heeft een zeer delicate roze algemene tint, met roze en roomwitte bloemen en een delicate geur.

Deze exclusieve klimroos heeft glanzend, donkergroen blad en kan indrukwekkende hoogten bereiken van 6-12 voet hoog. Maak van uw tuin de “Tuin van Eden” met deze prachtige bloem.

6. Roos Quicksilver

Deze klimroos is bereid om uw tuin te vullen met een lichte, weelderige lavendelkleur. Deze krachtige klimmer is compact en wordt 7 meter hoog en 4 meter breed.

Als u van geurende rozen houdt, is dit een topkeuze omdat hij een zeer warm, delicaat aroma heeft. Rose Quicksilver bloeit het hele groeiseizoen door, met leerachtige, donkere bladeren die goed bestand zijn tegen ziekten.

Welke van deze klimrozen gaat u toevoegen om uw tuin te verrijken en te verheerlijken? Vergeet niet dat rozen elke ruimte er altijd drie keer zo mooi uit laten zien.

Bron: Thursd.com