Skip to main content

7 griezelige planten ter ere van Halloween

Mocht je ze nog niet gezien hebben, dit zijn enkele van de engste planten die perfect zijn voor een goede Halloween schrik!

Het leukste en meest afschrikwekkende seizoen van het jaar is aangebroken en de griezelige vibraties beginnen over de hele wereld te waaien. De opwinding voor het Halloween seizoen is al begonnen en als je je ruimtes er het spookachtigst uit wilt laten zien en je gasten wilt trick or treaten, dan zijn dit de zeven spookachtige planten om je huis mee te versieren.

Pompoenen worden gesneden en gekke creatieve Halloween decoraties worden opgezet. Als je griezelige planten aan je huis wilt toevoegen om je spookachtige spel op te voeren, zijn dit degenen die die angstaanjagende uitstraling het meest zullen geven: rode spinnenlelie, vleesetende cobra lelie, lotus pod, zwarte baccara rozen, spookplant, zwarte calla lelies, en de zwarte vleermuisbloemen.

  1. Cobralelie (Darlingtonia Californica)

Een van de zeven griezeligste planten ter ere van het Halloween seizoen is de vleesetende cobra lelie. Deze bloem is een carnivoor, zoals zijn naam al zegt! Ze eet graag levend voedsel, wat haar zeker een spookachtige uitstraling geeft. De plant heeft een opvallend cobra-achtig uiterlijk, en zijn paarsrode aanhangsels bootsen de gevorkte tong of het gebit van een slang na.

Het feit dat cobra-lelies lastige insecten die je planten kwellen zullen consumeren en verteren, maakt ze een fantastische toevoeging.

2. Lotuspeul (Nelumbo Nucifera)

Lotuspeulen staan erom bekend dat ze direct intriges toevoegen aan natuurlijke of moderne arrangementen. Voeg ze toe als centraal punt in je Halloweenarrangementen om iedereen die ze ziet de rillingen over de rug te laten lopen.

3. Zwarte Baccara roos

Zwarte Baccara rozen zijn ideaal als je op zoek bent naar iets griezeligs lieflijks in plaats van spookachtigs, maar zullen toch een zeer Halloween-achtige uitstraling geven. Deze rozen hebben fluweelachtige, donkerrode bloemblaadjes die speciaal worden gekweekt om een herfstachtige uitstraling te hebben en maken het zeker tot de lijst van acht griezelige planten ter ere van het griezelige seizoen.

Een van ’s werelds donkerste rozen, deze raadselachtige schoonheden zijn ideaal voor theatrale bloemstukken die vragen om een vleugje drama.

4. Spookplant (Monotropa Uniflora)

De Ghost Plant is een zeer ongewone bloemsoort. Ook bekend als Indische pijp, bevat hij geen chlorofyl, wat betekent dat hij in plaats van energie uit zonlicht te genereren, parasitaire relaties aangaat om energie te winnen. Daarom kunnen ze groeien op dichte, donkere bosbodems bedekt met bladeren en puin.

Elke stengel van de plant draagt een enkele, witte bloem. De witte bloem buigt en wijst naar de grond, waardoor het stuifmeel beschermd is tegen regenwater.

5. Zwarte Calla Lelie (Arum Palaestinum)

Zwarte calla lelies worden verondersteld te worden gegeven wanneer mensen de ideeën van mysterie en elegantie willen overbrengen, omdat ze opvallend zwart en mooi zijn, waardoor ze een van de zeven griezelige planten zijn die ideaal zijn voor Halloween. De stoere, vorstbestendige calla lelies worden ook wel trompetlelies genoemd.

6. Zwarte Vleermuisbloem (Tacca Chantrieri)

De o zo griezelige Black Bat Flower behoort tot de orchideeënfamilie, en kan ook verschillen in kleuren als wit en rood. Het ongewone uiterlijk van deze bloemen laat je meteen stilstaan en wordt natuurlijk beschouwd als één van de griezeligste om te gebruiken voor Halloween decoraties. De zwarte bloemen zijn enigszins vleermuisvormig, met lange katachtige snorharen die tot 28 centimeter lang worden. Ze bloeien van de late zomer tot de herfst, en bloeien vaak voor Halloween.

7. Rode spinnenlelie (Lycoris Radiata)

Als je een fan bent van kleurrijke, opvallende bloemen, kun je overwegen om spiderlelies in je tuin te planten. Lycoris Radiata, algemeen bekend als spinlelie planten, zorgen voor een gevoel van verrassing in de tuin, en dat is wat iedereen wil voor Halloween toch?

Hun bloemen, die meestal rood zijn met lange meeldraden die op spinnenpoten lijken, verschijnen op bladloze stengels in de late zomer of vroege herfst. Als ze uitgebloeid zijn, komen er bladeren tevoorschijn die lijken op amaryllis.

Al deze planten geven ons beslist de griezelige en angstaanjagende Halloweensfeer die we nodig hebben voorafgaand aan dit spookachtige feest. Klaar voor Halloween?

Bron: Thursd.com