Skip to main content

8 soorten vers kerstgroen voor de feestdagen

Wil je je huis versieren met het meest verse en groene groen? Dit zijn enkele van de beste soorten die je huis de volle holiday green geven!

De sfeer van uw feest wordt bepaald door het juiste seizoensgebonden gebladerte. In minder tijd dan het kost om de kousen zorgvuldig aan de schoorsteen te hangen, kunt u deze eenvoudige ideeën voltooien die niets minder dan de mooiste groenen voor Kerstmis omvatten. Deze acht beste soorten kerstgroen zijn perfect voor de kerstversiering.

1. Eucalyptus

Dek de zalen met deze aangenaam ruikende soort kerstgroen. Eucalyptus is het beste voor bloemstukken omdat het lang meegaat in een vaas met water. Eucalyptus is de afgelopen kerst bij velen in huis geweest en geeft een eigentijdse en trendy draai aan de traditionele kerstversiering. Het is een geweldige manier om het interieur van uw huis een feestelijke charme te geven, met een vleugje natuur.

U kunt een eucalyptusslinger strak over uw open haard hangen met bloemendraad en haken om te voorkomen dat deze gaat hangen (verberg de haken met mooi groen). U kunt ook roomkleurige kousen opleuken met takjes gezaaide eucalyptus. Dit soort vakantiegroen past ook goed bij kerstkransen.

2. Ceder (Cedrus)

Op de lijst van de acht beste soorten kerstgroen voor de vrolijkste tijd van het jaar staat ceder. Dit type groen behoort tot een geslacht van naaldbomen in de plantenfamilie Pinaceae (subfamilie Abietoideae). De natuurlijke oliën en de opvallende randen van ceder zorgen ervoor dat de takken goed blijven zitten. Het beste aan cedar is dat het op grote schaal kan worden gebruikt voor zowat alles en overal waar u besluit het neer te zetten. Het dramatische drapeereffect van cedar is verbluffend, en het ruikt heerlijk.

Velen vragen zich af hoe je cederhout kunt gebruiken tijdens de kerstvakantie. Als decoratief idee kunt u een vignet gebruiken, waarbij de asymmetrische plaatsing van de cedarslinger een uniek drama toevoegt rond een grote spiegel, die met zijn weerspiegeling voor nog meer visuele impact zorgt.

3. Buxus

Een zeer populaire vakantietraditie is het gebruik van buxusplanten in decoraties, zowel binnen als buiten. Ze komen in de vorm van bomen en kransen en vormen een prachtige aanvulling op elke vakantie-uitstalling. De buxus is een van de zes soorten vers kerstgroen die zeer geschikt zijn voor de kerstversiering.

Hij is geliefd vanwege zijn compacte vorm en zijn bosgroene bladeren. Buxus kan gemakkelijk het hele seizoen meegaan en het beste van alles is dat hij gebruikt kan worden voor het inlijsten van trappen, deuren en andere zaken. PS: Buxus maakt een ruimte altijd eleganter.

4. Jeneverbes (Juniperus)

Verkrijg geur, heerlijke bosbessen en robuust groen in één met weer een van de beste soorten vers kerstgroen. Jeneverbes is ideaal voor zowel binnen als buiten decor. Hij kan een stekelig blad hebben, dus draag handschoenen bij het hanteren ervan, maar het aroma is het zeker waard.

Als een idee om jeneverbes te gebruiken voor decoratie, kunt u uw trap bekleden met ornamenten en linten in verwante kleuren. Kijk rond in uw huis voor kansen om jeneverbes te verwerken in andere decoratieve voorwerpen zoals vazen, dienbladen, beeldjes en kunstobjecten.

5. Olijf

Probeer olijftakken voor de mooie gekrulde verschijning die hun bladeren aannemen wanneer ze drogen. (Vergeet niet dat het sneller opdroogt dan andere evergreens.) De verwelkende bladeren zullen een vrije-vorm, boeiende look produceren die resulteert in een geweldige soort kerstgroen voor de feestdagen.

6. Edele spar (Nobilis)

De groenblijvende takken van de edelspar, waar ze ook gebruikt worden, zorgen voor een mooie, ingewikkelde look. De beste toepassingen voor dit soort groen zijn in tafelschikkingen, brievenbusdecoraties en voordeurslingers. Het is mooi en functioneel. In dit voorportaal bijvoorbeeld verwelkomt een nobele dennenkrans de gasten, en extra kransen worden eenvoudig met rood lint over elk raam gehangen, waardoor een tijdloze, feestelijke uitstraling ontstaat.

7. Hulst (Ilex Aquifolium)

Deze hulstsoort staat in Europa bekend als de traditionele kersthulst. Zelfs in de koudste winters blijven hulststruiken groen en vereisen ze weinig tot geen onderhoud. Engelse hulst is een bloeiende, groenblijvende boom of hoge haag van de Aquifoliaceae-familie die vaak voorkomt op goed gedraineerde bodems, hagen en bossen, waar hij vaak de dominante struik onder de bomen is.

8. Maretak

De maretak is beroemd vanwege een traditie die bepaalde dat een man elke vrouw die onder de maretak stond mocht kussen, en dat elke vrouw die de kus weigerde ongeluk zou brengen. Het is een zeer traditionele kerstplant die een zeer symbolische en sentimentele waarde heeft, en veel mensen houden ervan om onder de Maretak te kussen!

Dit zijn allemaal geweldige soorten vers kerstgroen die ook nog eens heel trendy zijn, plus ze geven plekken een heel bijzondere uitstraling. Wat wordt jouw keuze voor groen dit jaar?