Skip to main content

Bernard Lang legt herfstbomen vast die een bergachtig Beiers bos binnendringen

Een eindeloos bos van herfstbomen is vastgelegd in de nieuwste luchtserie van deze Duitse fotograaf.

‘Let nature be nature’ is het motto voor het Nationaal Park Beierse Woud in het zuidoosten van Duitsland, hetzelfde park dat van nature een van ’s werelds meest verbazingwekkende uitzichten op herfstbomen herbergt. Als onderdeel van zijn ‘Aerial Views’-projecten heeft fotograaf Bernard Lang een spectaculair uitzicht vastgelegd op de bomen die dit bergachtige Beierse woud bedekken.

Bernard Lang deelt foto’s van Beierse herfstbossen in zijn nieuwste Aerial Views

Sinds 2010 legt Bernhard Lang het aardoppervlak vast in zijn fotoserie ‘Aerial Views’. Om deze prachtige foto’s vanuit de lucht te maken, stijgt Lang op met een helikopter die wordt gevlogen door een piloot die hij chartert. In deze editie van ‘Aerial Views’ nam fotograaf Bernhard Lang foto’s van het heuvelachtige bos als onderdeel van zijn lopende serie, waarin wordt benadrukt hoe de mens een grote invloed heeft gehad op het ecosysteem.

Veel van de foto’s contrasteren de levendige naalden van groenblijvende bomen met de vurige tinten van loofbomen, terwijl andere foto’s tientallen dode bomen tonen die beginnen te ontbinden.

De afgelopen jaren heeft het bos zichzelf hersteld na schade door wind en schorskevers. Als gevolg van het dode hout dat als een fundamentele vruchtbare bodem, paddestoelen en diverse flora dient, bloeien jonge bomen weer op, aldus Lang.

Waaruit bestaan zijn Aerial Views projecten?

Zoals eerder vermeld, begon zijn reis door de lucht al in 2010. De eerste ‘Aerial Views Series’ die hij maakte was in Beieren bij München, waar de fotograaf woont. Toen deze fotografische reis in deze regio begon, was er onmiddellijk publieke belangstelling voor dit project en alles wat Bernard Lang publiceerde.

Dubbele luchtopname in Beierse bossen

Hij zette het Aerial Views Project gedurende vele jaren voort en maakte foto’s van verschillende landschappen van bovenaf over de hele wereld. Hij ziet de wereld anders en ongewoon vanuit het perspectief dat de Overhead Views bieden. Het vinden van structuren en patronen, die soms op abstracte kunst lijken, is iets wat Bernard Lang interesseert. Ook is Bernhard bijzonder geïnteresseerd in het maken van foto’s die laten zien hoe menselijke activiteiten de natuurlijke wereld en omgeving beïnvloeden.

De bergachtige omgeving van het Beierse Woud

In 1970 werd in het Beierse Woud het eerste nationale park van de Bondsrepubliek Duitsland opgericht. Sindsdien is het grote natuurgebied uitgegroeid tot een pionier van de filosofie om de natuur de natuur te laten zijn, en inderdaad een van de meest fantastische en verbijsterende settings waar Bernard Lang luchtopnames kon maken van honderden herfstbomen die in pure, natuurlijke harmonie leven.

Herfstkleuren van bomen in de bergen door Bernard Lang

Voor Lang dient dit idee als basis voor de beschermingsactiviteiten binnen het reservaat, dat delen omvat die dicht bij de prehistorie liggen of waar weinig menselijke betrokkenheid is geweest. Het houdt ook in dat stervende of dode bomen niet worden gekapt, maar op hun plaats worden gelaten om te ontbinden en door het land te worden opgenomen. Dit maakt deze plek tot een heel bijzondere locatie om te fotograferen!

Bernard Lang fotograaf van luchtfoto’s

Bernhard Lang werd in 1970 geboren in Crailsheim in het zuiden van Duitsland. Sinds 1993 is hij gevestigd in München. Van 1993-1996 liep hij officieel 3 jaar stage als fotograaf bij Photostudio Anker, een fotostudio gespecialiseerd in reclamefotografie in München. Daarna werkte hij van 1996-2000 als freelance foto-assistent voor verschillende, internationale freelance fotografen in de reclame- en modefotografie.

Sinds 2000 werkt hij als freelance fotograaf. Tot 2010 deed hij voornamelijk mensen- en reclamefotografie voor diverse internationale opdrachtgevers, en tegenwoordig is hij een zeer bewonderd en gerespecteerd fotograaf met een indrukwekkende hoeveelheid projecten die de aandacht trekken van honderden wereldwijd.

Bernard Lang luchtproject

Bernard Lang is een fotograaf die u moet bekijken als u niet geïnteresseerd bent in luchtfoto’s, maar in fotografie van landschappen in het algemeen.

Bron: Thursd.com