Skip to main content

Bloemenmode op de cover van het debuutalbum van Pommelien Thijs

Zonnebloemen en de hulp van bloemenontwerper Stefan van Berlo laten de Belgische zangeres stralen.

Pommelien Thijs, Belgisch actrice en zangeres – bekend van de Nederlandstalige hits “Meisjes van Honing”, “Ongewoon” en “Nu wij niet meer praten” (met Jaap Reesema), brengt op 23 juni haar eerste album uit.

Thijs’ muziek mengt vaak pop met elementen van elektronische dansmuziek. Na opeenvolgende hits en drie MIA’s (Music Industry Awards, de Vlaamse muziekprijzen) wordt er met spanning en nieuwsgierigheid uitgekeken naar het debuutalbum, getiteld “Per Ongeluk”.

Eind maart onthulde Pommelien al hoe de hoes van het album eruit zal zien. Een prachtige afbeelding van de zangeres, gekleed in een kostuum vol warmgekleurde zonnebloemen, zal haar eerste album sieren.

De Zonnebloem Bloemen Mode Cover van Pommelien Thijs’ Album

Het idee voor haar spectaculaire outfit kwam van Pommelien zelf en ze ontwierp ook zelf de broek gemaakt van zonnebloemen. Voor het jasje riep ze de hulp in van de Belgische bloemenontwerper Stefan van Berlo. Daarvoor gebruikten ze meer dan 250 zonnebloemen.

Pommelien houdt van dit soort outfits. Tijdens de MIA’s ontwierp ze ook haar eigen top met zonnebloemen.

Stefan Van Berlo is een ervaren creatieve en eigenzinnige bloemist in het midden van zijn carrière. De afgelopen jaren waren veelbelovend met verschillende overwinningen, waarvan het winnen van het Belgisch Kampioenschap in 2010 het hoogtepunt was. Een prestatie die hij in 2020 herhaalde. Veel van zijn creaties verschenen al in de nationale en internationale pers. Als vertegenwoordiger van België bereikte Stefan de finale op het Europees Kampioenschap Bloemstyling 2022 in Katowice, Polen, waar hij 5e werd. Stefan was erg blij met dit resultaat, waarmee hij zich definitief profileerde op de kaart van internationaal erkende bloemsierkunstenaars.

Stefan van Berlo:

“Zoals iedereen al weet is Pommelien een creatieve duizendpoot die graag haar eigen outfits maakt, toch mocht ik haar een handje helpen met deze outfit. Pommelien maakte de broek en ik maakte de mouwen van de zonnebloemenoutfit.

Een hele klus om zonnebloemen te vinden in de winter (de fotoshoot was in februari) maar dankzij Groen van bij ons en kweker Evanthia werd dit geen probleem en werden de topkwaliteit zonnebloemen prachtig geleverd bij Agora Group. Samen met KUFB (Belgische Bloemisten Organisatie) is het mijn missie om onze mooie bloemenrubriek te promoten en dat levert alleen maar leuke samenwerkingen op!”

Zonnebloemen, zonnebloemen en nog eens zonnebloemen

Bij de zonnebloemen viel de keuze op Helianthus Solano® Deep Orange van Evanthia, geliefd om zijn zeer grote, pollenvrije bloemen met een krachtige intens oranje kleur en een diep zwart hart. De goed gevormde bloemen hebben twee tot drie lagen puntige bloemblaadjes en zijn vroeg in het seizoen beschikbaar. Alleen al voor de broek waren ongeveer 400 zonnebloemen nodig. Het jasje bevat er meer dan 250.