Skip to main content

Born Free Geïnspireerd door Banksy

De Ruiter werd meer dan een eeuw geleden opgericht en is al enkele decennia marktleider op het gebied van rozenveredeling en andere siergewassen. Het van oorsprong familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot een visionaire organisatie met een duidelijke bedrijfsstructuur. De Ruiter werkt continu aan het veredelen van verbeterde productieve rozenrassen en potplanten, waardoor kwaliteitsborging, productdifferentiatie en vooral schoonheid mogelijk worden.

Een bloemenbedrijf creëren met Born Free

In lijn met waar De Ruiter voor staat, Creating Flower Business, is het essentieel om samen met onze stakeholders strategieën te ontwikkelen voor toekomstige wereldwijde markttrends en marktconcepten te introduceren die de inkoop van innovatieve producten vergemakkelijken. In ons streven om continu het juiste en adequate product voor de markt te creëren, introduceert en promoot De Ruiter met trots de standaard rode rozensoort Born Free.

Rose Born Free brengt een boodschap over

De presentatie van dit beeld is vooral gericht op de promotie van de variëteit Born Free. Een roos is een emotioneel product en de commerciële naam en het handelsmerk brengen een boodschap over, met een uitstraling in het hoofd van de gebruiker.

Born Free is een knipoog naar het ongelooflijke verhaal van Joy en George Adamson, twee bekende natuurbeschermers die tientallen jaren in Kenia leefden en werkten. Ze werden geassocieerd met Elsa de leeuwin, Joy schreef Born Free om het verhaal van de leeuw te vertellen, waar later een Academy Award-winnende film van werd gemaakt.

Waarom Banksy’s graffiti Rose Born Free promoot

Banksy is een graffiti-straatkunstenaar die de muurschildering maakte van een gemaskerde man die een bos bloemen gooit, geïnspireerd op beelden van protesten uit de jaren 60 in Frankrijk. Het beeldt vrede en hoop uit. In tijden van wereldwijde militaire conflicten een duidelijke boodschap. Het is opportuun en symbolisch in tijden van problemen en onrust.

Over de variëteit Born Free

De variëteit is productief (1,6 – 1,8 fl/pl/maand), heeft een helderrode kleur, geen zwartverkleuring met een gemiddelde kopgrootte van 6 cm, een gemiddelde steellengte van 60 -70 cm en een zeer goede perceptie in de markt. Het huidige productiegebied in Ecuador beslaat ongeveer 10 hectare en breidt zich snel uit. Ze opent goed met een vaasleven van minstens 12 dagen. Geweldig transportgedrag, inclusief zeevracht.

Bron: Thursd.com