Skip to main content

Complexe collages van Travis Bedel mengen zich met menselijke anatomie en natuur

Travis Bedel, ook bekend als Bedelgeuse, is een kunstenaar uit Phoenix die bekend staat om zijn ingewikkelde collages die de menselijke anatomie vermengen met de natuur. Gewaagde botanische soorten, prachtige bloemen, tropische planten, kleurrijke insecten, en de samenstelling van het menselijk lichaam komen harmonieus samen in zijn kunstwerken. Elk werk is zo gedetailleerd dat je telkens weer nieuwe elementen ontdekt als je naar een van zijn werken kijkt.

Travis Bedel is afgestudeerd aan het Conservatorium voor Opnamekunsten & Wetenschappen. Om zijn werk te beschrijven, zegt hij:

“Mijn kunstwerk is gesneden papier collage. Mijn gereedschap bestaat uit lijm en scheermesjes. Ik knip gedrukte vintage etsen en illustraties uit om ze opnieuw te combineren tot een amalgaam van anatomische, botanische en andere biologische onderdelen. Mijn werk varieert in grootte van 12 cm centimeter tot 180 cm.”

De mysteries en het potentieel van het menselijk lichaam

Zijn collagewerk, meestal een hybride van analoge en digitale technieken, krijgt een surrealistische kwaliteit als de menselijke anatomie naadloos verweven raakt met kristallen, bloemen en veren. Bedelgeuse is diep onder de indruk van de mysteries en de mogelijkheden van het menselijk lichaam en zwelgt in de relatie tussen mens en natuur.

Memento Mori

Door al zijn werken loopt een uitgesproken ‘memento mori’ (overpeinzing van de onvermijdelijkheid van de dood) dat rust en geruststelling vindt in de organische structuren van het lichaam en de omgeving. Hoewel de confrontatie met pezen en botten op zich voor sommigen een huiveringwekkende ervaring kan zijn, plaatst Bedelgeuse de interne mechanismen van het lichaam in perspectief naast de natuurlijke schoonheid van planten en dieren. In de context van vlinders en viooltjes lijken zelfs de meest dodelijke beelden van de menselijke anatomie vredig en deel van een groter organisch geheel.

Over Travis Bedel Aka Bedelgeuse

Bedelgeuse heeft het grootste deel van zijn leven in Pheonix, Arizona gewoond. Hij begon kunst te maken na het ontdekken van oude zwart-wit diagrammen van het menselijk lichaam. Hij ging naar de kunstacademie maar stopte ermee toen hij zich realiseerde dat hij zijn eigen stijl al had aangescherpt. “Iedereen om me heen was bezig zichzelf te ontdekken en technieken te leren,” zei hij. “Ik weet dat een werk af is als ik er gewoon naar kan kijken en het niet meer wil aanpassen. Je kunt meer van Bedelgeuse’s werk ontdekken op zijn Instagram-pagina of een van zijn kunstdrukken ophalen op Society6.

Bron: Thursd.com https://thursd.com/articles/travis-bedels-intricate-collages-blend-human-anatomy-with-nature