Skip to main content

De 12 beste planten voor Geluk & Voorspoed in 2022

Het zijn de tropische planten die positiviteit en geluk stimuleren. Zorg er dus voor dat u zeker een paar van deze planten in huis haalt, of op uw werkplek neerzet.

Dat is iets wat we zeker in 2022 wel kunnen gebruiken. Planten die niet alleen je humeur opkrikken, je productiviteit verhogen en je creativiteit stimuleren, maar je ook nog eens wat extra geluk bezorgen. En naar verluidt zelfs zuiverend werken en je welzijn bevorderen. De meerwaarde van planten in je huis en op je werkplek is al heel lang bewezen en wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat planten niet alleen in staat zijn om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zodoende de lucht te zuiveren, maar planten kunnen je ook gelukkiger maken, gewoon door alleen maar naar ze te kijken.

Wat zijn de ‘uitverkoren’ planten?
Hieronder vind je de 12 beste planten die je naar het schijnt geluk en zelfs fortuin kunnen brengen. En vergeet niet, op het moment dat het gebeurt te denken aan hetgeen je hier gelezen hebt.

 1. De geldboom (Pachira Aquatica)
  De Pachira Aquatica is altijd een passend geschenk voor mensen die hun eigen bedrijf starten. Volgens de Feng Shui-leer zijn deze geluks- en fortuinplanten zelfs nog effectiever als je ze in het zuidoosten van je huis, kantoor, kamer of tuin plaatst. Deze plant is een tropische boom die makkelijk binnenshuis te kweken is. Je ziet ze vaak met een gevlochten stam of een hele dikke stam die aan de top wordt afgehakt om van daaruit opnieuw te groeien.

 2. De rubberboom, Ficus Elastica
  Dit is een kamerplant die vooral geliefd is vanwege zijn grote glanzende bladeren. Al snel na zijn introductie in 1815 werd de rubberboom een vaste gast in onze huiskamers en is dat nog steeds. Van oorsprong is het een tropische boomsoort die je vindt in delen van tropisch Azië, Indië, Maleisië en China, maar tegenwoordig ook in Florida, Hawaii, Chili en Australië. Feng Shui zegt dat de Ficus Elastica voorspoed, rijkdom en geluk aantrekt. De plant heeft ronde bladeren, die beschouwd worden als symbool voor fortuin en overvloed.

 3. De slangenplant (Sanseveria Laurentii)
  Een andere grappige benaming van deze plant is ook wel de ‘schoonmoederstong’. Wanneer deze plant op een ideale plek staat, wordt hij beschouwd als een geluksplant omdat hij de giftige gassen en stoffen uit de lucht absorbeert en elimineert. Sanseveria’s behoren tot de taaiste en sterkste planten die je maar kunt vinden. Binnen in huis, op je balkon of terras of zelfs in je tuin; deze stekelige beauty kan bijna overal tegen. De plant schijnt zelfs een sterke beschermende energie uit te stralen en beschermt de bewoners tegen negatieve Chi.

 4. Citrusbomen
  Citrusbomen zijn uiterst populaire planten. Enkele van de beste Citrus variëteiten, zoals limoenen of citroenen, kunnen jarenlang in een pot groeien en een overvloed aan vruchten voortbrengen en geuren heerlijk tijdens de bloei. Alle variëteiten van Citrusbomen worden geassocieerd met ‘geluk’. Omdat veel citrusvruchten rond en goudkleurig zijn, lijken ze op munten die weer symbool staan voor rijkdom. En het schijnt dat hoe meer vruchten je boom heeft, hoe ‘gelukkiger’ hij is.

 5. De Blauwe Singapore Orchidee (Vanda Coerulea)
  De prachtige blauwe Vanda Coerulea is een van de mooist bloeiende planten met haar bijzondere kleur, en de enige orchidee die in echt blauw bloeit. Blauw wordt altijd beschouwd als een vrolijke kleur, in welke tint ook. Orchideeën zijn niet alleen design elementen, maar volgens de Feng Shui hebben orchideeën de unieke eigenschap om geluk, voorspoed en liefde te brengen.

 6. Heilige Basilicum (Ocimum Sanctum)
  Heilige Basilicum of Tulsi is een aromatische vaste plant uit de familie Lamiaceae. In de Ayurvada staat hij bekend om zijn geneeskrachtige en spirituele eigenschappen en helpt bij genezing en bestrijding van vele ziekten en kwalen. In de Hindoeïstische filosofie heeft het een enorme religieuze en mythologische betekenis door zijn zuiverende werking, het uitroeien van negatieve energie, het doden van bacteriën en het stimuleren van positiviteit. Het schijnt ook dat mediteren voor deze plant de hartstocht opwekt en een kalmerende werking heeft wanneer hij wordt gegeten.

 7. Jadeplant (Crassula Ovata of Argentea)
  Deze plant staat algemeen bekend als geluksplant, geldplant of geldboom. Het is een vetplant met kleine roze of witte bloemen en je herkent hem aan zijn dikke, vlezige, glanzende bladeren die in tegenovergestelde paren groeien. De takken worden dikker naarmate ze ouder worden en het blad varieert van donker jadegroen in de schaduw, tot rood aan de randen bij direct zonlicht. Of de plant je nu wel of geen fortuin brengt, het is een geweldige kamerplant waaraan velen goede herinneringen uit hun jeugd bewaren. Jadeplanten zijn een van de meest geliefde vetplanten.

 8. Lavendel (Lavendula Angustifolia)
  Zet je lavendel bij je voordeur dan zal het geluk naar je toe waaien op het moment dat je door de deur loopt en al het negatieve verdrijven dat mogelijk probeert mee naar binnen te glippen. Lavendel staat er ook om bekend dat het zenuwen kalmeert, de geest tot rust brengt en een goede slaap bevordert. Het is tevens een ontsmettingsmiddel in schoonmaakmiddelen en ruikt ook nog eens heerlijk!

 9. Vredeslelie of Lepelplant (Spathiphyllum)
  Deze plant stamt uit de aronskelkfamilie. Inheems in tropisch Amerika, wordt deze plant beschouwd als een geluksplant. Ze heeft namelijk het vermogen om alle soorten milieuverontreinigende stoffen te zuiveren. Spathiphyllum heeft een mooie groene kleur, zorgt voor frisse lucht, is onderhoudsarm maar tegelijkertijd rijk aan aantrekkingskracht. Ideaal dus voor thuis en op kantoor.

 10. Drakenklimop (Epipremnum aureum)
  De plant komt oorspronkelijk uit Moorea in Frans-Polynesië. Volgens de Feng Shui brengt de plant niet alleen geld en geluk, maar brengt hij de mens in harmonie met zijn omgeving. Dat (en de ronde, gladde gouden bladeren die munten verbeelden) betekent geluk! De plant heeft diepe wortels, groeit uitbundig en ademt positieve energie uit.

 11. Eucalyptus (Eucalyptus Globulus)
  We kennen allemaal de rustgevende geur van deze plant, die ook wel wordt geassocieerd met reinheid en een frisse start. Eucalyptus is ook een krachtige luchtzuiverende plant en die bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

 12. Woestijnroos (Adenium Obesium)
  In de Chinese cultuur staan deze bloeiende boompjes bekend als rijkdom- en geluksplanten. Het geluk komt uit de dikke gezwollen wortels en symboliseert overvloed en vruchtbaarheid. In de volksmond staan ze ook bekend als woestijnroos. Ze komen uit Afrika en het Midden-Oosten, maar het zijn beslist geen rozen. Ze zijn eigenlijk meer verwant aan Alamanda’s, Oleanders en Frangipanis.

We vragen ons af; welk geluk, fortuin of voorspoed zou u ten deel vallen wanneer u elk van deze 12 planten in huis haalt? Al is het alleen maar dat ze u gelukkig maken, simpelweg door naar ze te kijken en ervan te genieten…