Skip to main content

De meest iconische kerstbomen ter wereld

Kerstmis is bijna aangebroken en terwijl de meeste steden verlicht zijn met duizenden lichtjes, zijn er een paar die opvallen door hun adembenemende bomen die van een kilometer afstand te zien zijn. Wij hebben de showstoppers van het seizoen gevonden: van een buitenaardse boom in Parijs tot een zwevende boom in Brazilië, hier zijn de tien meest iconische kerstbomen van over de hele wereld!

 1. Rockefeller Center, New York City, VS
  Als het op kerstversiering aankomt, kun je niet om New York City heen. Misschien wel de beroemdste kerstboom ter wereld, de fijnspar in het Rockefeller Center is meestal tussen de 70 en 100 meter hoog! De boom in het midden van het Rockefeller Complex schraapt de lucht in met een majestueuze uitstraling.

En er gaat niets boven Kerstmis in New York City. De eerste verlichting, die zal plaatsvinden op 29 november 2023, is een spectaculaire gebeurtenis op zich, die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt bekeken. Als je in de stad bent en de kans hebt om naar dit canonieke evenement te gaan, moet je zonder twijfel gaan!

 1. Covent Garden, Londen, Verenigd Koninkrijk
  Hoewel de kerstboom van Trafalgar Square een van de bekendste is in Londen, is Covent Gardens ook een zeer populaire toeristische bestemming in Londen, met een majestueuze kerstboom die 100% de moeite waard is om te zien. En er is meer. Er valt kunstsneeuw om de kerstsfeer nog feestelijker te maken. Op dinsdag 7 november werd de boom verlicht in een van de grootste lichtshows ooit in Londen. Dit jaar wordt de 18 meter hoge kerstboom verlicht door 30.000 LED’s en wordt het Market Building versierd met gloednieuwe decoraties in de vorm van reusachtige klokken. Het Winter Warmer Festival belooft glühwein en kerstpop-ups, dus ga deze feestdagen naar Covent Garden – maar wees voorbereid op drukte.
 1. Galeries Lafayette, Parijs, Frankrijk
  Hoe zou Kerstmis eruit zien als er geen kerstboom was? Sinds 1976 is het een traditie bij Galeries Lafayette Paris Haussmann om elk jaar een prachtig versierde kerstboom te hebben. Elke winter verwelkomt de Coupole zijn majestueuze kerstboom, die jong en oud zal doen dromen. De winter is weer terug en brengt de feestelijke feestdagen van 2023 met zich mee.
 1. Het Rode Plein, Moskou, Rusland
  Wil je in de kerststemming komen in Moskou? Dan is het Rode Plein ongetwijfeld de beste plek om in de winter te zijn. De kerstboom op het Rode Plein is bijna sprookjesachtig, met een enorme schaatsbaan, een feestelijke markt en de iconische grote boom. Het is zeker een van de 10 meest iconische kerstbomen ter wereld die de moeite waard zijn om te zien tijdens de festiviteiten!
 1. Sint-Pietersbasiliek, Vaticaanstad, Italië
  Vaticaanstad is al een prachtige plek op zich, maar als je er een van de beste kerstbomen ter wereld aan toevoegt, wordt de schoonheid nog groter. Deze prachtige witte dennenboom van 30 meter komt uit het bergdorp Rosello. De ornamenten op de boom zijn gemaakt door jongeren van de psychiatrische revalidatie-instelling La Quadrifoglio, oudere patiënten van het zorgcentrum Sant’Antonio in Borrello, Italië, en schoolkinderen van Pizzoferrato, Quadri en Villa Santa Maria.
 1. Rio de Janeiro, Brazilië
  Heb je ooit een drijvende kerstboom of een tropische kerst gezien? Als je ja hebt geantwoord, dan moet je naar Rio de Janeiro, de hoofdstad van Brazilië, reizen om de verlichting van de drijvende kerstboom in het prachtige binnenmeer Lagoa Rodrigo de Freitas tussen Ipanema en de Botanische Tuinen te zien, waarmee de decemberfestiviteiten beginnen. Sinds 1996 dient de drijvende kerstboom als symbool van hoop en licht voor de stad en breekt het wereldrecord van grootste drijvende kerstboom met een hoogte van 278 meter en meer dan 3 miljoen lichtjes.
 1. Dortmund, Duitsland
  De hoogste kerstboom ter wereld staat in Dortmund, Duitsland. De boom is elk jaar ongeveer 46 meter hoog en wordt beschouwd als de King Kong onder de kerstbomen. De boom weegt ongeveer 40.000 kg, het duurt vier weken om hem te bouwen en hij is bedekt met 48.000 elektrische lampjes. Deze boom torent uit boven een verzameling van 300 traditionele houten kraampjes die speelgoed, versieringen en lekkernijen verkopen! Een must als je dit jaar met kerst in Duitsland bent.
 1. Kathedraalplein, Vilnius, Litouwen
  Litouwen is misschien geen populaire vakantiebestemming voor velen, maar het staat wel bekend om zijn kerstboom tijdens de feestdagen. Vanwege de oogverblindende lichtshow is het een van de mooiste ter wereld. In plaats van de massa’s uit te nodigen voor een magische kerststad, zoals in het verleden, is hij ontworpen om in 2022 veilig van veraf te kunnen worden bewonderd. Terwijl de buitenkant van de installatie modern is, staat er binnenin een traditionele boom, die iedereen ervan verzekert dat de kerstgedachte nooit verandert.
 1. Puerta Del Sol, Madrid, Spanje
  Onlangs aangestoken op 25 november 2023, was het een enorm spektakel voor Madrid. Duizenden mensen waren er om te zien hoe de boom eindelijk oplichtte, terwijl ze de laatste ‘3,2,1’ scandeerden… De majestueuze boom op het Puerta Del Sol-plein in Madrid is niet natuurlijk, maar wel adembenemend. De 35 meter hoge kegelvormige metalen constructie is ontworpen met gedigitaliseerde interpretaties van traditionele pijnbomen en wordt verlicht door hypnotiserende texturen en kleuren.
 1. Riga, Letland
  In 1510 werd voor het eerst schriftelijk melding gemaakt van een versierde kerstboom in Riga, Letland. Mannen van het plaatselijke koopmansgilde versierden een boom met kunstmatige rozen, dansten eromheen op het marktplein en staken de boom vervolgens in brand. De roos werd jarenlang gebruikt en wordt beschouwd als een symbool van de Maagd Maria.