Skip to main content

De ultieme gids voor de beste rode Valentijnsrozen

Lingerie, chocolade of parfum? Je crush zal gecharmeerd zijn, dat is zeker. Maar er gaat niets boven het cadeau van verse bloemen voor Valentijnsdag. We weten allemaal dat rode rozen “be mine” in een andere competitie plaatsen.

De beste rode rozen voor Valentijnsdag

Het geven van bloemen voor Valentijnsdag is een klassiek romantisch gebaar. De kans is groot dat iemand in je leven graag een paar lange stelen ontvangt – zelfs als het alleen je moeder is. Dus, of je nu een oogje op iemand hebt, of je bent al in een wervelende romance, bekijk deze lijst met rode rozen die geliefden in de stemming brengen voor de meest romantische feestdag van het jaar. Hieronder vindt u een lijst van de beste rode rozen voor Valentijnsdag waaruit u kunt kiezen.

Valentijnsdag rozen zijn meestal rood

De roos is nog steeds een favoriete schoonheid voor iets romantischer. Niet verrassend staan rode rozen bovenaan de lijst voor geliefden. De Red Naomi, Rhodos, Freedom, Madam Red, Hearts en Ever Red behoren tot de meest populaire rode rozen die we overal tegenkomen. Hier is een volledige lijst van rode rozen waar elke bloemist en zijn vrienden van dromen in de aanloop naar Valentijnsdag.

Valentijnsroos ‘Red Naomi’

Naast het feit dat ze alles heeft: lange stelen, uitstekende transporteerbaarheid en een uitstekend vaasleven, is ze uw go-to rode roos met een extreem groot bloemscherm plus een subtiele geur. Verwen de zintuigen van geliefden met deze all-time favoriete rode roos, de Red Naomi!

Als één van de toonaangevende specialisten en het jongste veredelingsbedrijf op dit gebied, is veredelaar Schreurs trots op haar langlopende paradepaardje dat onder andere door Porta Nova wordt geteeld in het high-end rozencircuit. Red Naomi!’s grote rode, dichte en licht geurende bloemblaadjes met relatief weinig doornen geven je precies wat je nodig hebt voor Valentijn; die zoete ontsnapping aan de alledaagsheid van het leven.

Roos ‘Ever Red’ is altijd een goede keuze voor Valentijnsdag

Mensen voelen zich meer dan ooit aangetrokken tot bloemen. Rode rozen zijn niet essentieel, maar ze zijn wel emotioneel: nu de maatschappij om ons heen kapseist, zoeken we naar zelfs het kleinste beetje vreugde. Mooie bloemen zoals de Ever Red roos – met hun heldere kleur, grote kop en symmetrie – bieden de korte troost die we wanhopig zoeken. Ever Red is gecreëerd door veredelaar De Ruiter.

Roos Ever Red is een rode helder bloeiende roos die werkelijk elk boeket of bloemdecoratie kan bepalen. De roos heeft een fluweelrode tint, goede lengte en vaasleven en wordt aangeboden door Fresco Flowers van kweker Timaflor.

Rode roos ‘Con Amore’ voor Valentijn?

Roos Con Amore is de nieuwe liefde van kweker Arie van den Berg. Hij heeft flink geïnvesteerd in deze nieuwe rode roos en heeft een flink aantal planten in zijn kas in Nederland geplant. De Con Amore rozen zijn afkomstig van veredelaar Kordes Rosen.

Na een lange zoektocht van enkele jaren waarbij verschillende veredelaars werden bezocht, heeft Berg RoseS de Con Amore van Kordes Rosen geselecteerd. Een deel van Avalanche+ en de Avalanche Candy+ is gerooid en er is 21.000 m² Rose Con Amore aangeplant. Con Amore is een elegante roos met een helderrode kleur en een brede knop.

Sterke punten van de Con Amore zijn dat de roos geen bonte verkleuring vertoont, niet snel beschadigt, geen donkere vlekken heeft en niet te snel rijpt, aldus Johan Berk van Kordes Roses.

Rode Roos ‘Red Eagle’

Ook een ras van Kordes Roses. En de naam zegt het al. Roos ‘Red Eagle’ is een prachtige rode roos van teler van der Arend Roses. Het Nederlandse woord ‘Arend’ vertaalt naar ‘adelaar’.

De knop van de Red Eagle roos is een verleidelijke zandlopervorm die zich opent tot een prachtige ronde rode roos, met enigszins gekrulde bladeren. Het heldere rood blijft het hele bloeiseizoen behouden. De Red Eagle roos is zeer gewild.

Noot van de redactie: Vanwege de hoge gasprijzen heeft de teler in 2023 besloten de kassen onverwarmd te laten. Daarom is er deze Valentijn geen beschikbaarheid voor Red Eagle rozen. Later dit jaar gaat de teler weer in productie.

Roos ‘Explorer’ voor uw Valentijn

Explorer rozen worden gemaakt door Interplant Roses en gekweekt op verschillende boerderijen in Zuid-Amerika.

Rode Explorer rozen stralen luxe uit. Een medium rood centrum gaat over in een donkerder buitenste bloemblaadje voor een elegante uitstraling. Een favoriet voor Valentijnsdag en formele evenementen. EQR is een van de bedrijven die zware kwaliteit Explorer rozen kweken. Explorer is romantisch, verfijnd en sensueel. De kleur van de bloemblaadjes, die fluweelachtig lijken, is intens karmozijnrood met een donkere tint. Een rode bloem met een sterke persoonlijkheid.

Rode roos ‘Rhodos’

Het unieke van Rhodos rozen is dat ze zeer goed reizen en 2 weken droog in een doos kunnen worden bewaard, en toch een zeer lang vaasleven hebben. Ze hebben een levendige rode kleur en de commerciële waarde voor de bloemist is echt goed. Rhodos is een ras van De Ruiter en wordt geteeld in Kenia, vooral door de PJ Dave-groep.

Rhodos rozen hebben goede stelen voor handbinden, want geen doornen, dus strippen is niet nodig. Rhodos heeft een grote donkerrode kop en is dus ook goed als enkele roos.

Rode roos ‘Red Tacazzi+’

Traditioneel wordt de roos beschouwd als de bloem van de liefde en daarom zijn rode rozen zo populaire Valentijnscadeaus. Op zoek naar een nieuwe en verrassende rode roos om alle Valentijnsliefhebbers van hun stuk te brengen? De sterke rode roos Red Tacazzi+ opent met een prachtige werveling en hypnotiseert u met haar donkerrode kleur.

Omdat het een nieuwe variëteit is, hebben Dümmen Orange en zijn eerste teler Holla Roses de belofte gedaan om altijd te openen en een vaasleven te hebben dat langer is dan 14 dagen! Wervelende bloemblaadjes en een donkerrode kleur om wekenlang van te genieten na een romantische date? Oproep aan alle Romeo’s, want ze zouden wel gek zijn om niet voor deze roos te kiezen.

Rode Roos ‘Freedom’

Nadat Rosen Tantau deze rode rozensoort enkele jaren had uitgeprobeerd, bracht zij hem op de markt onder de naam Bloody Mary. Het was een zeer goede variëteit, ze groeit goed, heeft een goede knopgrootte, grote steellengtes en een superieur vaasleven. Alles was zeer goed, maar de kopers in de VS en de EU kochten het ras niet. Maar waarom niet? Het leek erop dat de kopers in de VS en de EU negatieve connotaties hadden met de naam.

Nadat de mensen van de Duitse veredelaar Rosen Tantau de naam hadden veranderd in Freedom, steeg de verkoop drastisch. Momenteel is het hun best gekweekte ras in Colombia en Ecuador – de enige landen waar dit ras wordt gekweekt. De Freedom-rozen hebben grote, komvormige bloemen met een fluweelachtige textuur. De bloemblaadjes zijn traditioneel echt rood, waardoor ze perfect zijn voor elk soort evenement.

Roos ‘Mayra’s Red’

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van de roos Mayra’s van Continental Breeding. Het is een tuinroos die dezelfde eigenschappen heeft als een gewone snijroos en is in 2015 geïntroduceerd in Zuid-Amerika, waar hij snel aan populariteit won. Vorig jaar introduceerde Continental Breeders hem bij Keniaanse telers en momenteel wordt hij geproduceerd op een paar hooggelegen boerderijen in Kenia. Tuinroos Mayra’s Red is een tuinroosvormige bloem, met zoete wervelingen van bladeren in een perfecte bruidsroosvorm.

Deze dieprode tuinroos voegt vrouwelijkheid toe aan uw speciale dag. En hoewel Mayra’s Red echt perfect is voor bruidsarrangementen, doet het geen recht aan de veelzijdigheid van deze charmante bloem. Zeker, deze dieprode variëteit opent zich wijd, met veel geplooide bloemblaadjes die een romantische uitstraling geven aan elk arrangement!

David Austin Rose ‘Tess’

Op een feestdag als Valentijn kun je je geliefde maar beter onderdompelen in de meest adembenemende schoonheden. Zeker in deze koude en verre tijden. Roos Tess van Alexandra Farms maakt deel uit van de luxe snijrozencollectie van David Austin, een rozenveredelaar in trouw- en evenementenrozen.

De tint en de ietwat off-traditionele-rode-roos-variant kunnen diepe romantische emoties overbrengen, waaronder die van verlangen, liefde en verlangen. Wees dus gewaarschuwd dat deze neveneffecten een verkleining van de afstand tussen jullie twee kunnen veroorzaken. In het assortiment van rode rozen, deze zeer Engelse periode rode roos, Tess, ademt zwarte bessen rode tinten en schittert met een glinsterende gouden meeldraad. De fluweelachtige textuur en diepe ruches zijn zowel dramatisch als nostalgisch.

Rode Roos ‘Harten’

Na vier jaar veredeling en selectie deden de mensen van Jan Spek Rozen proefnemingen in een kas in Ecuador. Toen de roos bloeide, waren ze verbaasd. Bij nadere beschouwing zagen ze iets bijzonders aan de roos; de hartvorm.

De hartvorm komt voort uit het feit dat de roos wordt gekweekt op 2.800 meter boven de zeespiegel. Alleen boven dit niveau krijgt de roos een hartvormige bloem. Bevindt de kas zich in lager gelegen gebieden, dan zal de vorm van de roos ‘standaard’ zijn. En wordt ze anders genoemd. De hartvormige roos, geteeld in hogere gebieden, heet Rosa Hearts, en de ‘standaard’ vormige roos, geteeld in lagere gebieden, heet Wanted.

Rode roos ‘Madam Red’

Madam Red is een rode grootbloemige roos van veredelaar United Selections. Het is een roos die zeer geschikt is voor de teelt in Kenia. Fresco Flowers biedt Madam Red aan van de kwekers Kisima, Lolomarik en Mount Kenya flowers en wordt voornamelijk ingekocht door de groothandel.

Madam Red rozen hebben dikke stelen maar geen doornen, dus geen noodzaak om te strippen en glanzend donker blad. Een grootbloemige, veelzijdige roos die goed is voor zowel handgebonden als enkelvoudige verkoop.

Roos Black Gold® Meiniffyck

Als Meilland 2020 doorbraaknoviteit en exclusief gekweekt op Akina Farm, kan de Rose Black Gold® Meiniffyck worden toegevoegd aan de meest gewilde Valentijnsroos lijst als een prachtige doornloze roos. Maar iets aan deze roos maakt hem een beetje anders dan anders. 

Hij is glanzend rood, maar met donkerrode buitenste bloemblaadjes. Hij is dus humeurig én romantisch. Wat is er niet mooi aan? Al die hopeloze romantici drenken in deze knaller lijkt niets meer dan noodzakelijk om onze komende Valentijnsdag extra speciaal te maken. Het artikel over de introductie in april 2020 van deze roos leest u hier: ‘Meilland Novelty – Rose Black Gold® Meiniffyck’.

Bron: Thursd.com