Skip to main content

Disney’s Epcot heeft een tuinfestival dat je niet mag missen

Van het kleurrijke eten tot de creatieve verkopers: Epcot bedekt het hele park met geweldige ervaringen voor gasten om in contact te komen met de natuur.

Epcot tuinen staan in bloei tijdens het festival

Elk voorjaar organiseert Walt Disney World het ideale evenement: het Epcot International Flower & Garden Festival. Dit lente-evenement heeft iets voor iedereen om van te houden, van topiaries in de vorm van Disney figuren tot vlindertuinen en buitenkeukens! Als je leest over de prachtige details van dit evenement, zul je klaar zijn om je koffers te pakken en naar Walt Disney World te gaan, de wereld waar de magie gebeurt.

Het Epcot Flower & Garden Festival is alles wat je deze lente wilt bezoeken

Het tuinfestival wordt beschouwd als een van de mooiste en langstlopende evenementen in het park en is nog te bezoeken tot 27 mei 2024. Heeft u thuis Disney fans? Boek dan nu een lastminute!

Deze tijd van het jaar is het in Disney World’s Epcot Park genieten van de schoonheid van de lente. Voor het evenement van dit jaar, kunt u genieten van bloemen gevulde, weelderige tuinen, voedsel kraampjes met in-seizoen voedsel en dranken, en concerten met grote naam artiesten.

Als je het park bezoekt, zul je bijna zeventig prachtige favoriete Disney figuren tot leven zien komen als florale sculpturen. Hoogtepunten om naar uit te kijken voor dit jaar zijn de verschijningen Groot uit Guardians of the Galaxy, Lion King, Miguel en Dante uit Coco, de Lady en de Vagebond en Sneeuwwitje.

Naast de prachtige vormsnoei biedt het festival een verscheidenheid aan tentoonstellingen en displays met een tuinthema die innovatieve tuiniertechnieken, duurzame praktijken en de nieuwste trends in de tuinbouw laten zien. Gasten kunnen door thematuinen wandelen zoals de Shakespeare Garden, met planten en bloemen die in het werk van de beroemde toneelschrijver worden genoemd, of de ‘Butterfly Haven’, waar kleurrijke vlinders tussen de bloemen fladderen.

Het festival biedt ook live entertainment, waaronder concerten, tuinrondleidingen en educatieve presentaties door tuinexperts. Voor degenen die hun handen vies willen maken, biedt het Epcot Flower & Garden Festival interactieve tuinworkshops waar gasten kunnen leren hoe ze hun eigen bloemstukken kunnen maken, een duurzame tuin kunnen ontwerpen of hun eigen kruiden en groenten thuis kunnen kweken.

Bambi’s Vlinderhuis is een favoriet aller tijden

Bambi’s Vlinderhuis is een must, vooral als je kinderen hebt. Je kunt een omheinde tuin binnengaan en wordt omringd door duizenden levendige vlinders. Het is echt een geweldige ervaring! Dit is een educatieve en verbluffende visuele ervaring voor iedereen, en je kunt zelf de levenscyclus van vlinders ontdekken en er misschien zelfs getuige van zijn hoe er een uit zijn pop komt.

2024 Epcot Bloemen & Tuinen Festival Favoriete Wereldtuinen

  • In het China Paviljoen kun je in de China Penjing Garden oude Chinese kunst ontdekken die miniatuurlandschappen nabootst.
  • In Epcot’s nieuwste ‘Kaboutertuin’ kunnen mensen topiary versies van magische tuinkabouters, afkomstig uit Duitse volksverhalen, verkennen en bekijken.
  • Blossoms of Fragrance Presented by Scentsy is waar bezoekers hun neus kunnen volgen naar zes geurstations en blijvende herinneringen kunnen vormen met behulp van frisse, onvergetelijke geuren.
  • In de gemeenschappelijke tuin, gelegen op de Wereldviering, zullen mensen zich verbinden met de aarde en met elkaar tijdens deze viering van een divers en bloeiend gemeenschappelijk tuinperceel.
  • Songbird Meadow, gepresenteerd door ‘Wild Birds Unlimited’, is een belangrijk onderdeel van veel ecosystemen – waaronder dat in jouw achtertuin! Ontdek eenvoudige stappen die je thuis kunt nemen om deze gevederde vrienden te helpen gedijen.
  • In het gedeelte ‘World Nature’ in Epcot kunnen bezoekers de drijvende tuinen bezoeken en kijken naar meer dan 150 kleine percelen die drijven op de vijvers die grenzen aan de brug naar de World Showcase.
  • Leer meer over de kunst van bonsai, enkele van de mooiste levende sculpturen in het Japan Paviljoen. Bonsaimeesters vormen en verzorgen deze miniatuurkunstwerken zorgvuldig, waarbij ze tempo en evenwicht met de aarde creëren.
  • Last but not least worden bezoekers aangemoedigd om de English Tea Garden te bezoeken om de geschiedenis en de kunst van het theemengsel te leren kennen in deze elegante Engelse theetuin met planten die gebruikt worden in enkele van de fijnste Twinings® melanges.

Als je meer wilt weten over hoe je kaartjes en aanvullende informatie over het evenement kunt krijgen, bezoek dan de website van Disney World.

Bron: Thursd.com