Skip to main content

Een collectie griezelige waterfoto’s…

…van de Nederlandse fotograaf Robert Peek heeft onlangs de magie onthuld van het werken met natuurlijke elementen zoals water en bloemen. Verse bloemen komen tevoorschijn door een rookachtige watersubstantie.

Waterfoto’s van Robert Peek tonen de kracht in bloemen

De levensvormen krijgen een meer raadselachtige kwaliteit wanneer ze in boeketten van één soort zijn gerangschikt, wat Robert Peek bereikt in zijn waterfoto’s door zijn voorwerp op te lossen in water met witte inkt.

Met zijn bijzondere fotografische vaardigheden wil de Rotterdamse kunstenaar de existentiële relatie tussen twee natuurlijke hulpbronnen – water en bloemen – laten zien.

Onderdelen van de waterfoto’s

De verblindende bloemblaadjes breken door de mistige vloeistof, versterkt door twee Profoto-lampen (een soort fotografieproduct) die hun texturen en levendige kleuren versterken.

Deze methode wordt gebruikt om de verlichting te intensiveren, waarbij soms een hoge snelheid wordt gebruikt om het beeld in de tijd te bevriezen. De foto’s hier zijn slechts een klein deel van Peek’s enorme collectie waterfoto’s.

Terwijl sommige kleuren opvallen en worden versterkt, worden andere verborgen door de witte sluier. Close-ups van de waterfoto’s van Robert Peek tonen lavendel- en distelkoppen die zijn omgevormd tot mythologische creaties die verschijnen uit de mysterieuze achtergrond met behulp van zijn perceptie-buigende methodologie.

Zijn belangstelling voor fotografie begon al vroeg op de universiteit

Peek, die zijn opleiding kreeg aan het Royal College of Art, raakte geïnteresseerd in het gebruik van licht als techniek om de compositie en textuur van zijn werken te veranderen, zodat hij later beelden kon omvormen tot kunstwerken die op schilderijen lijken.

Zijn beelden van natuurlijke bloesems met een bevroren uiterlijk hebben een melancholische rauwheid, en veel van de projecten die hij uploadt op Behance zijn ingegeven door een interesse in eenzaamheid en isolatie.

De kunst van deze unieke waterfoto’s

Deze fraaie waterfoto’s zullen zonder twijfel uw interieur verfraaien en een zeer zeldzame en mysterieuze uitstraling geven, waar u ze ook plaatst. Robert Peek en zijn team werken met glashelder plexiglas van museumkwaliteit en haarscherpe afdrukken, en tot slot polijsten ze de randen van elk stuk. Dit resulteert in een indrukwekkende diepte en een superieure beeldkwaliteit.