Skip to main content

Een dosis bloemsierkunst met Must Love Herbs van Lauren May

Deze baksels zijn meer dan magisch en esthetisch.

Must Love Herbs creaties

Lauren May, eigenaresse van ‘Must Love Herbs’ nodigt je uit om vrienden met haar te worden en deel te nemen aan haar wereld van beroemde recepten geïnspireerd door haar oma, allemaal overgoten met bloemen. Ze is echtgenote, hondenmoeder en lerares. In haar vrije tijd is ze ook een fervent tuinier, receptontwikkelaar en fotograaf.

Must Love Herbs – Bloemsierkunst met visuele impact op voedsel

Een liefde voor tuinieren en lekker eten, gemengd met een bewondering voor Eastern Kentucky, leidt tot een opmerkelijke aluin die voor velen een bron van inspiratie is – Pikeville, tuin- en voedselblogger Lauren May. Ze is geboren en getogen in Appalachia en de wortels van haar familie in dit gebied gaan meer dan 200 jaar terug.

Lauren May

Toen ze ‘Must Love Herbs’ begon, hoopte ze haar publiek en anderen die ze onderweg tegenkwam het ware erfgoed van haar regio te kunnen laten zien. Nadat ze talloze publicaties over Appalachia heeft gezien die het proberen samen te vatten in een artikel of boek, weet ze uit eerste hand dat zulke pogingen vaak tekortschieten. Daarom nodigt ze je uit om bij haar te komen zitten en haar gezelschap te houden terwijl je nieuwe recepten leert kennen, met bloemen als versheid, kleur en plezier.

Verschillende zoete en hartige recepten met bloemen en kruiden zoals viooltjes, morieljes, viooltjes en Anijs hysop van Must Love Herbs

Verschillende recepten met bloemen en kruiden door Lauren May

Verschillende zoete en hartige recepten met bloemen en kruiden zoals viooltjes, morilles, viooltjes en anijs hysop.

Lauren wil het plattelandsleven in Appalachen laten zien vanuit het perspectief van iemand die het echt heeft meegemaakt. Op haar Instagram-account, met inmiddels meer dan 200.000 volgers, vind je recepten, glimpjes van haar tuin, foerageeravonturen en mogelijk zelfs een paar schattige (schoendragende) kinderen onderweg. Maar het belangrijkste is dat je inspiratie vindt. Inspiratie in de vorm van bloemsierkunst en inspiratie die je zou kunnen gebruiken om je eigen bloemen- en voedingsbedrijfje in je eigen tuin te beginnen.

Waar het allemaal begon

Na haar afstuderen volgde Lauren haar passie voor tuinieren, fourageren en koken.

Ze vertelt:

“Ik kom uit een lange lijn van tuiniers. Mijn grootmoeder van vaderskant en grootvader van vaderskant waren allebei fervente tuiniers. Tuinieren en koken zijn therapeutische uitlaatkleppen voor mij. Ze helpen me om in contact te blijven met mijn voorouders, maar ze helpen me ook om meer in harmonie met mezelf te zijn. Telkens als ik iets uit mijn tuin haal, voel ik me gedwongen om iets moois te maken. Dat is waar koken om de hoek komt kijken.”

May kweekt heirloomtomaten, komkommers, aardappelen, maïs, radijs, bieten, paprika’s, erwten, bonen, wortelen, snijbiet en alles daartussenin in haar tuin van ongeveer 1500 vierkante meter, om natuurlijk te gebruiken in al haar recepten. En dan hebben we het nog niet eens over de bloemen die ze besluit te gebruiken om haar creaties nog mooier te maken, zoals dahlia’s, madeliefjes, paardenbloemen, violen, vlindererwtenbloemen en heirloom rozen, naast vele andere die ze in haar tuin plant.

May zegt:

“Ik heb een lente-, zomer- en herfsttuin. We hebben ook een bestuivingstuin met geneeskrachtige vaste planten en een verscheidenheid aan kruiden. Hierdoor blijven de bijen bezig met het bestuiven van onze groenten.”

Lauren ‘Herbs’ May

Haar vrienden gaven haar de bijnaam ‘Herbs’ omdat ze kruiden in al haar maaltijden verwerkte, zelfs in desserts. Lauren begon haar culinaire blog ‘Must Love Herbs’ in 2019 om stereotypen over Appalachia te ontkrachten en tegelijkertijd het erfgoed en de gebruiken van de Appalachen te vieren door middel van recepten met een eigentijdse twist. Tot op de dag van vandaag is het haar doel om door middel van haar werk een nalatenschap te creëren die de generatie Appalachian tuiniers en koks die voor haar kwamen zal eren.

Haar blog laat haar vele talenten zien, waaronder tuinieren, fourageeravonturen, koken, schrijven, receptontwikkeling en voedselfotografie. Op het eerste gezicht onthult Must Love Herbs de schoonheid van Mays creaties zodra ze de keuken binnenstapt en haar ervaringen deelt. Fotografie is een andere hobby waar ze erg gepassioneerd over is.

Gekweekte Stellaria en honingdonuts

Vaak komt ze op een idee terwijl ze ’s ochtends koffie drinkt. May zegt:

“Ik schrijf het op en maak het dan waar. Ik word erg beïnvloed door wat er in de tuin en de bossen om me heen groeit. Ik doe mijn best om te gebruiken wat ik heb dat in het seizoen is.”

Al Lauren’s harde werk en toewijding hebben haar naar een indrukwekkende lijst van erkenningen geleid en ze hoopt inspiratie, creativiteit en heerlijke recepten te kunnen blijven delen, overgoten met het mooiste geschenk van de natuur: planten en bloemen.

Bron: Thursd.com