Skip to main content

Elektrisch geladen bloemen die je versteld zullen doen staan

Een goede foto bestaat uit veel verschillende elementen om iets indrukwekkends en unieks te creëren. De Chinese kunstenaar Hu Weiyi doet dit door verse bloemen elektrisch op te laden en die. Om deze glorieuze foto’s te maken, gebruikt Hu hoogspanningscondensatoren om elektrische stromen te creëren die door de bloemen lopen. Mooi maar gevaarlijk, Hu laat ons de kracht van elektriciteit zien op een manier die we nog niet eerder hebben gezien.

Hu Weiyi verlicht bloemen met elektriciteit

Hu Weiyi is geboren in Shanghai, China, in 1990. Hij studeerde in 2013 af aan de China Academy of Art met een BA van de afdeling Public Art en sloot zijn studie af met een MA op de afdeling Media. Hu Weiyi is een multimediakunstenaar en curator. Zijn werk wordt beïnvloed door sociale etnografie, theatrale elementen en experimenten in film. Het concept voor deze fotoserie ontstond nadat hij geïnspireerd was geraakt door een van zijn eerdere projecten, Flirt genaamd, waarbij hij koud licht op verschillende objecten introduceerde om de perceptie van de kijker te manipuleren zonder gebruik te maken van digitale software.

Het vinden van de juiste hoeveelheid elektrische stroom

Hu bestudeerde een jaar lang alles over elektriciteit ter voorbereiding van dit project. Om zijn fotoserie tot een succes te maken, leerde hij meer over de hoogspanningsboog voordat hij begon met de constructie van de hoogspanningscondensatoren die door de lucht kunnen gaan. Hij werkte met verschillende technici samen om verschillende soorten elektrische ontladingsapparaten uit te testen, om er een te vinden die de juiste hoeveelheid elektrische stroom opwekt die met zijn camera kon worden vastgelegd. Hu Weiyi gebruikte tientallen bloemen en moest een overvloed aan foto’s maken om alle juiste instellingen te vinden, zodat hij zijn uiteindelijke collectie, The Tentacles Project genaamd, kon creëren.

Een verbluffend schouwspel van contrasten

Hu besteedde voor zijn project aandacht aan elk klein detail en de foto’s spreken boekdelen over de inspanning die hij zich getroost heeft om dit te bereiken. Zijn werk illustreert de esthetische schoonheid en diversiteit van fysieke vormen en toont de contrasterende kwaliteiten van de twee componenten – elektrische stralen en bloemen – op een unieke en magnifieke manier. Waar elektrische stralen intens sterk zijn, zijn bloemen het toonbeeld van elegantie en mildheid.

Hu Weiyi Lights Up Flowers With Electricity Elektrisch geladen rozen van Hu Weiyi “Het moment van ontlading is prachtig en sexy, maar het kan ook een koelbloedig instrument zijn voor marteling en executie,” legt hij uit. Hu’s combinatie van materialen illustreert de vergankelijkheid van natuurlijk plantenmateriaal, net als de breekbaarheid van het menselijk lichaam wanneer het wordt blootgesteld aan bliksem. “De bloemen in volle bloei herinneren me aan mijn eigen breekbaarheid en machteloosheid,” zegt Hu.

Bron: Thursd.com