Skip to main content

Gedurfd: combinatie van verse en gedroogde bloemen met geconserveerde rozen

Chantal Post, ‘Artiste Florale’ uit België (www.chantalpost.be), is een van de bekende floral designers die met haar arrangementen al vaker schitterde in het Fleur@Home Magazine. Voor een bekend bloemenevenement – Fleur Floral Fashion by Fleuramour –  in het kasteel van Alden Biesen in de stad Bilzen in België, besloot ze een arrangement te maken dat lang kon blijven staan. Ze onderzocht allereerst hoe geconserveerde bloemen nu eigenlijk worden geconserveerd en welk proces ze doormaken om zo’n perfect kleurresultaat te verkrijgen. Toen wist ze het zeker: zij ging verse, geconserveerde én gedroogde bloemen in één ontwerp combineren.

De bloemen die de hoofdrol speelden in haar ontwerp, waren de ‘Lulu Eternal Roses’ in blauwtinten en de rest zou moeten meevaren op de stroom van het ontwerp. Een combinatie van verse, geconserveerde en droogbloemen ligt niet meteen voor de hand. Maar het werkte. En hoe.

Het conserveren van bloemen
Het conserveringsproces vereist dat de grondstoffen in optimale omstandigheden worden bewaard. Om dit te bereiken zorgt het bedrijf LULU ROSE© ervoor dat de verse bloem op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt behandeld. Om die belofte waar te maken, heeft het Ecuadoriaanse productiebedrijf van Lulu Eternal Roses – Naranjo Roses – zes certificeringen; die variëren van bescherming van bossen, terrein, waterwegen en habitat van wilde dieren, fatsoenlijke salarissen en gezonde arbeidsomstandigheden voor de landarbeiders, beperking van de impact op het milieu door beperking van het gebruik van pesticiden, meststoffen en brandstoffen, tot het bundelen van deskundigheid en het bieden van veilige oplossingen die de gezondheid, weerstand en productie van hun bedrijven verbeteren. Het familiebedrijf Naranjo is gespecialiseerd in premium vers gesneden rozen; 50+ hectare in productie en is continue bezig met expansie. Al met al bijzondere en waardevolle ambities.

De verzorging van ‘Eternal Roses’
Met de juiste verzorging kan de ‘Eternal Rose’ de meest speciale momenten uit een leven vereeuwigen. Het pletten, persen of vouwen van bloemblaadjes en stelen moet vermeden worden, evenals het langdurig blootstellen aan direct zonlicht. De bloemen zijn alleen voor gebruik binnenshuis geschikt en een vochtige omgeving dient vermeden te worden. Het product mag niet in water worden geplaatst en u mag ze geen water geven.

Instagram
Op het Instagram account van Chantal Post zijn talloze prachtige foto’s te bewonderen van gecombineerde arrangementen met verse, geconserveerde en gedroogde bloemen. Er gaat een heel nieuwe wereld voor u open.