Skip to main content

Gekiemd gras op kleding en schoenen? Het is een ja voor Loewe

Technologie en mode komen samen voor de meest spectaculaire modeshow in Parijs.

Loewe overtrof de verwachtingen van elke fashionista tijdens de lente/zomer 2023 modeshow dit jaar in Parijs. Alsof mode niet beter kon worden met al die geweldige creatieve genieën achter elke trend, klopte Loewe aan bij de plantenwereld en het resultaat op de runway was niet van deze wereld. Hier zie je hoe Loewe levende planten kweekte op kleding en schoenen en erin slaagde om de natuur te introduceren in enkele van ’s werelds mooiste en meest luxueuze kledingstukken.

Echte planten op luxueuze Loewe-kledingstukken

Sommigen zullen nieuwsgierig zijn: hoe? Hoe is het Spaanse modemerk er samen met de getalenteerde bio-ontwerpster Paula Ulargui in geslaagd zo’n unieke runway show te creëren met levende planten op kleding en schoenen? Ulargui kweekte 20 dagen lang kattenkruid en chia op de body van hoodies, sweatpants, jeans, schoenen en bovenkleding in een speciaal daarvoor gebouwde polytunnelkas in de aanloop naar de show die plaatsvond op 25 juni. Voor het kweken van levende planten op kleding en schoenen moest regelmatig water worden gegeven, zodat de planten voor de show gezond zouden blijven.

Paula Ulargui Escalona en Loewe zijn erin geslaagd om levende planten te kweken op kleding en schoenen

Het brein achter Loewe’s tuindersmodeshow met gekweekte levende planten op kleding en schoenen was Paula Ulargui Escalona. Natuurlijk werkten ze samen om een unieke modeshow te creëren waarin echte, levende planten op luxueuze creaties werden geplaatst. 

Met een graad in modeontwerp en -communicatie aan het Istituto Europeo di Design, vertelt Paula dat het een heel moeilijk proces was om levende planten in kleding en schoenen te verwerken. Maar na een paar maanden hard werken is het haar, samen met de Creative Director van Loewe, Jonathan Anderson, gelukt om planten in Loewe-kledingstukken te verwerken. De kleding en schoenen van Loewe werden gekenschetst als een van de mooiste catwalks van Parijs en het was zeker moeilijk om het levende groen te missen. Het indrukwekkendste was dat de technologie, die de toekomst van de wereld is, deze modeshow aanzette tot een leven op een groenere planeet, waarbij de natuur stap voor stap wordt ontzien. 

De Metaverse vermijden door opnieuw contact te maken met de natuur

Nu technologie en de Metaverse de wereld overnemen, is het tijd om ons opnieuw te verbinden met de natuur, niet als een optie maar als een verplichte belofte waar we elke dag naar zouden moeten streven. Het kweken van echte levende planten op Loewe kleding en schoenen was een strijd tussen moderniteit, mode dominante trends, en de planeet. Zoals Anderson al zei, is de enige plek waar we in de nabije toekomst misschien nog bijen en zeldzame bloemen kunnen zien misschien wel op een beeldscherm, dus waarom zouden we geen gebruik maken van de belangrijkste dingen in het leven, zoals de natuur?

Terwijl luxemerken de schaal vergroten om deel uit te maken van de Metaverse, doen Paula en Loewe precies het tegenovergestelde. Ze sporen mensen aan om opnieuw contact te maken met de natuur als een manier om de toekomst uit te roeien.

“De enige manier waarop we een duurzamere manier van leven kunnen creëren, is door de natuur te begrijpen. Deze stukken zijn een oefening in het langzaam aan doen, kalm, geduldig en delicaat zijn met de dingen die we koesteren.”- Paula Ulargui

De locatie gaf nog meer natuurlijke vibes

De erkende en nu een van de meest besproken modeshows vond plaats in een spelonkachtige, witgeschilderde locatie in Parijs die werd beschreven als een “geestverruimende omgeving”. Het Spaanse merk bouwde een reusachtig hellend volume dat de belangrijkste hoekige landingsbaan werd voor de lente/zomer 2023 collectie. De klinische en laboratoriumachtige ruimte gaf de show een schone, maar natuurlijke witte look om te pronken met Loewe’s levende planten op zowel kleding als schoenen, en raad eens? Het was een compleet succes!

Bron: Thursd.com