Skip to main content

Het 2024 Met Gala..

..zat overal vol met bloemenkleding en hier volgen enkele van de favorieten!

Met Gala bloemenkleding

Bloemen kwamen binnen stampen op het Met Gala en mensen waren niet verrast want bloemen worden tegenwoordig bijna overal in gebruikt. Of het nu gaat om mode, beauty, wellness of decoratie, noem maar op, maar bloemen zijn er altijd en het 2024 Met Gala was geen uitzondering. Bloemen domineerden de groene loper in het Metropolitan Museum of Art met trappen vol bloemen. Bloemen verschenen op Zendaya’s iconische Givenchy voor John Galliano kopstuk, staken uit bij Nicki Minaj’s Marni look, waren gekooid in een jurk van Amelia Gray en cascadeerden over Gigi Hadid’s witte jurk naast vele andere outfits die geïnspireerd waren door het thema van dit jaar.

De meest baanbrekende bloemenkleding van het 2024 Met Gala

De nieuwe oogst aan posy-geïnspireerde stijlen kwam als reactie op het thema van het jaarlijkse gala, ‘The Garden of Time’, dat geïnspireerd was op de nieuwe tentoonstelling van het Costume Institute, ‘Sleeping Beauties: Reawakening Fashion’. Hoewel de titel van het evenement was geïnspireerd op de gelijknamige dystopische roman van J.G. Ballard uit 1962, kozen veel van de gasten ervoor om de natuurthema’s van de tentoonstelling, met name bloemen, te verwerken in hun avondkleding, wat resulteerde in een aantal prachtige looks.

Het thema van het Met Gala bood ontwerpers volop mogelijkheden voor creativiteit, of ze nu zochten naar historische inspiratie, zinspeelden op de tijd zelf of gebruik maakten van beproefde bloemmotieven. En zoals gewoonlijk waren sommigen inventiever dan anderen.

Ongeveer 250 kledingstukken en accessoires uit vier eeuwen waren te zien, visueel verenigd door iconografie gerelateerd aan de natuur, die dienen als metafoor voor de vergankelijkheid van mode en als middel om de cyclische thema’s van wedergeboorte en vernieuwing te onderzoeken.

Enkele van de beste bloemenlooks van de avond

Hier zijn een paar andere inspirerende looks gebaseerd op het Met Gala thema van dit jaar!

Bron: Thursd.com