Skip to main content

Het verhaal achter Dmitry Turcan’s ‘Labyrint van wensen’ met een lichtportaal van 3.000 Craspedia Paintball™ Pop

Met een enorm assortiment bloemen van Marginpar en nog veel meer creëerde zijn team echte magie in de kerk tijdens de 25e editie van Fleuramour.

Fleuramour is een van de grootste bloemenevenementen in Europa dat elk jaar in het Belgische kasteel van Alden Biesen wordt gehouden en wordt georganiseerd door Fleur Creatif. De installatie werd gemaakt in de kerk, die zelf een plaats is waar mensen komen om tot God te spreken, om Hem om hulp te vragen bij het uitkomen van alle wensen, wat voor wensen dat ook mogen zijn.

Dmitry’s installatie was een labyrint van bloemen in de hele ruimte van de kerk; het waren niet alleen rijen van 25.000 bloemen op de vloer, het was een ruimte van wonderen met licht en geluid rondom en de bloemen waren bijna 2m hoog met een lichtportaal van 3.000 Craspedia Paintball™ Pop van Marginpar in het midden.

De naam van de installatie is ‘A Labyrinth of Wishes’. Elke persoon die de deur naar de kerk opent, raakt zijn hart en ziel door zich af te vragen:

“Wat is mijn droom? Wat is mijn doel? Hoe kom ik in het licht? En hoe maak ik al mijn wensen waar?”

Langs het labyrint op de vloer waren speciale woorden gedrukt, die iemand diep deden nadenken over de wens.

  • Is dit je echte wens?
  • Wat houdt je tegen om hem te krijgen?
  • Stel je voor dat je hem bereikt hebt. Wat voel je dan?
  • Wat inspireert je op je weg?
  • Is dit de juiste weg voor jou?
  • Welke omstandigheden verhinderen je om het te bereiken?

Omringd door de duizenden prachtige bloemen, speciaal voor deze installatie geleverd door de beste kwekers, telers en leveranciers, had een mens geen andere keuze dan diep in zichzelf te kijken, eerlijk te zijn tegenover zichzelf.

Ziel zoeken tussen de bloemen

Ieder ging door het labyrint terwijl hij naar beneden keek, las en dacht, en zijn pad van schoonheid bekeek. Deze wandeling kan je niet naar iets lelijks of negatiefs brengen. De hele sfeer brengt je in een optimistische stemming en doet je hopen op het beste.

De top van deze enorme installatie

De top is de meer dan 3 meter hoge boog van 3.000 Craspedia Paintball™ Pop van Marginpar. Craspedia bedekt de boog van beide kanten waardoor het 3D gevoel ontstaat. De stengels kruisen elkaar als balken waardoor het aureool, de nimbus en het zonlicht rond de boog ontstaan, zoals iconen boven het altaar dat doen. De kracht, het licht en de schoonheid van dit craspedia lichtportaal trekken de aandacht vanaf het begin van het labyrint.

Marginpar’s Craspedia Paintball™ Pop, Eryngium Orion Questar®, en Supernova, Solidago Carzan Glory, Chasmantium Mantis, Daucus Carota, Clematis Amazing® Miami zijn gebruikt in dit doolhof van bloemen.

Jubileumeditie 25 in het kasteel van Alden Biesen

In Alden Biesen, België, kwamen ontwerpers uit alle hoeken van de wereld ontwerpen om de bezoekers de meest fantastische ervaring te bezorgen. Het evenement ontvangt meer dan 200 bloemsierkunstenaars uit 20 landen.

Het thema van deze editie was ‘Magic’. Marginpar was een van de grote sponsors voor het ontwerp van Dmitry Turcan in de kerk met de glanzende craspedia en clematis, beide prachtige schoonheden, en met nog veel meer bloemen van hun kwekerijen. Dit bloemenevenement wordt gehouden in het kasteel van Alden Biesen, een 800 jaar oud indrukwekkend landgoed. Met torenkamers en kasteeltuinen is het een uitje op zich. Bloemenliefhebbers doen hun ogen de kost tijdens dit meerdaagse evenement. In elke hoek, brug, tuin, kamer en toren is wel iets te zien.

Bron: Thursd.com