Skip to main content

Hoe duurzamer, hoe beter – maak kennis met Agra-Wools biologisch afbreekbaar bloemenschuim ‘Sideau’.

De planeet redden, één bloem per keer. Verminder afval en geef minder geld uit door het herbruikbare, biologisch afbreekbare steekschuim van Agra-wool te gebruiken!

Duurzaamheid is het vermogen om te bestaan en te ontwikkelen, of het nu gaat om nieuwe productlanceringen of strategieën voor bedrijven, zonder de natuurlijke hulpbronnen uit te putten en te schaden voor de toekomst. Aangezien verschillende belangrijke industrieën dagelijks geconfronteerd worden met extreme en gevaarlijke vervuilingsproblemen, is het cruciaal om nieuwe alternatieven te leren kennen voor bloemschikprofessionals in de industrie. Dit is hoe Agra-Wool de wereld stap voor stap verandert.

Agra-Wools biologisch afbreekbaar alternatief voor steekschuim

Plasticvrij? Ja, graag! Wist u dat de wereld jaarlijks 300 miljoen ton plastic produceert? De helft daarvan is voor eenmalig gebruik. Dat is bijna gelijk aan het gewicht van de hele menselijke bevolking. Alsof dit nog niet zorgwekkend genoeg is voor de toekomstige generaties van deze planeet, is het van vitaal belang dat bloemisten en de rest van de bevolking leren om het gebruik van plastic op de meest effectieve manieren te verminderen om deze verspilling te voorkomen.

De serieuze vraag komt: weet u eigenlijk wel, of bent u zich 100% bewust van biologisch afbreekbare en duurzame alternatieven die tegenwoordig bestaan om steekschuim te vervangen? Zo niet, luister dan goed, want hier komt het geniale product Sideau® van Agra-Wool om de hoek kijken.

Sideau® is het nieuwe alternatief voor steekschuim waarvan u nooit wist dat u het nodig had.

Het revolutionaire product dat de manier verandert waarop floral designers zorg dragen voor de planeet is hier en klaar om van u een meer verantwoordelijke floral professional te maken.

De weg naar een meer duurzame, aka milieuvriendelijke floral designer, kan een uitdaging zijn. Echter, wanneer je alternatieve tools en methoden aangereikt krijgt die je 100% helpen om je duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, wordt alles een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over duurzaam ontwerpen met Sideau®!

Zoeken naar een biologisch afbreekbaar steekschuim dat echt werkt kan een heel gedoe zijn, maar Sideau® is er om uw procedures te vereenvoudigen en de planeet te helpen, één bloem per keer. Maak kennis met Sideau®, het eerste herbruikbare en toch duurzame alternatief voor plastic steekschuim voor eenmalig gebruik.

Biologische afbreekbaarheid 101

Om te beginnen met Agra-Wools ongelooflijke alternatief voor steekschuim, is het ook cruciaal om te begrijpen wat biologisch afbreekbaar eigenlijk betekent. Eigenlijk is het een materiaal dat door micro-organismen kan worden afgebroken tot organisch materiaal. Hoe lang het duurt om iets af te breken, hangt af van het materiaal zelf en van omstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid.

Waar is Sideau® van gemaakt?

Sideau® is gemaakt van Earthwool®, een natuurproduct gemaakt van basalt, een vulkanisch stollingsgesteente. Daarnaast wordt het gemaakt met Ecose®, een natuurlijk bindmiddel (materiaal dat andere materialen bij elkaar houdt of trekt om mechanisch een samenhangend geheel te vormen) vrij van acetylaten en formaldehyde. In de samenstelling van het bindmiddel maken petrochemische grondstoffen plaats voor plantaardige grondstoffen zoals suikerbiet- of rietsuiker.

 Door verhitting karamelliseert het materiaal, waardoor Sideau zijn voorname bruine kleur krijgt. Bij de productie van Earthwool® is zeventig procent minder energie nodig dan bij de productie van traditionele gele steenwol. Hoewel Sideau® merkbaar zachter en dichter is, geeft het geen geur of verkleuring af in het water. Zei iemand milieuvriendelijk? Hier heb je het sterproduct dat de markt voor alternatieve steekschuimen leidt.

Hoe gebruik je Agra-Wool’s biologisch afbreekbare steekschuim alternatief

De bloemenblokken zijn gemakkelijk te snijden met een eenvoudig mes en zijn bruikbaar voor alle bloemstukken. Of het nu gaat om gedroogde bloemen, zijden bloemen of verse bloemen, Sideau® is er om uw duurzame praktijken beter en scherper te maken. Belangrijk om weten is dat u met Sideau® uw biologisch afbreekbaar steekschuim kunt hergebruiken omdat het sponsachtig is, en geen nieuwe stukken steekschuim hoeft te verspillen bij elk nieuw bloemstuk.

Als er na het snijden van de Sideau® blokken stukken overblijven, kunt u deze stukken eenvoudig in kleinere stukken scheuren en bewaren. Of u kunt ze hergebruiken als vervanging voor potgrond om planten, bloemen of gewassen te laten groeien. Letterlijk alles werkt!

Maak van biologisch afbreekbaar steekschuim uw eerste keuze!

Waarom? U helpt de planeet, zo eenvoudig is het. Hoewel veranderingen niet van de ene dag op de andere plaatsvinden, als u besluit een stap te zetten naar een meer duurzame manier van leven als het gaat om het kopen of creëren van producten en bedrijven, bent u automatisch in voor een overwinning.

Sideau® wordt vertrouwd door verschillende bloemprofessionals in de industrie en heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop zij duurzaamheid zien en de hoeveelheid creativiteit die kan stijgen door het gebruik van dit type alternatief.

Wilt u zich aansluiten bij de beweging?

Als u meer informatie wilt over Sideau®, hoe het biologisch afbreekbare steekschuim alternatief werkt, de beschikbaarheid van het product in verschillende vormen en maten, de producteigenschappen en de prijzen, kunt u rechtstreeks op hun site terecht.

Bron: Thursd.com