Skip to main content

Keukenhof 2022 – nog tot 15 mei

Pak je kans en bezoek Keukenhof, ook wel bekend als de mooiste lentetuin ter wereld, nog voor de einddatum van 15 mei 2022.

De lente is in volle gang en dus is het hoog tijd om naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de natuur in dit jaargetijde te bieden heeft. Een van de beste dagjes uit tussen de bloemen die je kunt hebben is op Keukenhof, ook bekend als de Tuin van Europa, in Nederland. Keukenhof heeft een oppervlakte van 32 hectare en jaarlijks worden er ongeveer 7 miljoen bloembollen met de hand in de tuinen geplant, wat bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Het leukste dagje uit tussen de bloemen op Keukenhof

Keukenhof is vooral bekend om zijn tulpen, maar er zijn ook talloze andere bloemen, waaronder hyacinten, narcissen, lelies, rozen, anjers en irissen. Hoewel het terrein het hele jaar door open is voor privé-aangelegenheden en festivals, is Keukenhof alleen open voor het grote publiek voor een wereldberoemde 8 weken durende tulpententoonstelling van half maart tot half mei. Een uniek schouwspel, dat in 2019 1,5 miljoen mensen trok – wat neerkomt op 26.000 bezoekers per dag.

Keukenhof Thema 2022

Elk jaar wijdt Keukenhof zich aan een specifiek thema. Het thema voor 2022 is ‘Flower Classics’ en de inspirerende tuinen, evenementen en kunstwerken zijn daarop aangepast. Het thema ‘Flower Classics’ reflecteert op het feit dat bloemen al eeuwenlang een integraal onderdeel zijn van ons leven. Bloemen worden gebruikt als klassieke symbolen in kunst, architectuur, mode en design. Op Keukenhof komen deze klassiekers samen – met de tulp die zoals altijd de schijnwerpers steelt!

Wat is er te zien en te doen op Keukenhof?

Vanaf de 15 km lange wandelpaden die door Keukenhof lopen, heeft u een prachtig uitzicht op de bloementuinen met wekelijks wisselende bloemenshows, prachtige vijvers en diverse paviljoens met restaurants die buiten zitten. De perfecte plek om die prachtige selfies en bloemenfoto’s te maken! Daarnaast is Keukenhof ook de thuisbasis van de grootste beeldentuin van Nederland, waar u het werk van nationale en internationale kunstenaars kunt bewonderen.

Naast de tulpentuinen heeft Keukenhof nog een aantal andere tuinen. De Engelse landschapstuin heeft kronkelende paden en verrassende doorkijkjes. In het ommuurde deel van de historische tuin staan historische soorten. In de Natuurtuin worden heesters en vaste planten gecombineerd met bolgewassen. De Japanse Landentuin is een niet-traditionele tuin in een natuurlijke omgeving. Vier paviljoens huisvesten wisselende tentoonstellingen en bloemententoonstellingen.

Wanneer Keukenhof bezoeken

Elk najaar planten 40 tuinmannen de 7 miljoen bloembollen die aan het park worden geschonken door meer dan 100 kwekers. De bloembedden worden gesynchroniseerd met de verschillende bloembollenbloeiwijzen om een prachtige bloei te garanderen tijdens de 8 weken durende opening van het park. Om ervoor te zorgen dat de bloemen continu bloeien, worden op elke locatie drie bollen geplant. De ondiepste bol zal de eerste drie weken bloeien, gevolgd door de daaropvolgende lagen, wat betekent dat er drie verschillende perioden zijn binnen de opening van het park.

Sierteeltsector

Keukenhof is de internationale en onafhankelijke etalage voor de Nederlandse sierteeltsector, met een speciaal accent op bloembollen. In een tijdsbestek van acht weken laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteeltsector te bieden heeft. Centraal in het park staan de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarmee de 100 deelnemende bedrijven hun levende catalogus laten zien. 500 bloemenkwekers presenteren een enorme variëteit aan snijbloemen en potplanten op de meer dan 20 bloemenshows.

Dat maakt Keukenhof tot een uitstekende gelegenheid om te netwerken en zakelijke contacten te ontmoeten. Ook worden er regelmatig handelsevenementen voor kwekers georganiseerd. Keukenhof heeft sterke banden met alle relevante organisaties in de sierteeltsector en de toeristische sector.

Meer informatie en tickets

Keukenhof is dagelijks geopend van 08:00 – 19:30 uur van 24 maart tot 15 mei 2022. Tickets kunnen alleen online worden gekocht via de Keukenhof website. De tickets zijn geldig op een specifieke datum tijdens het openingsseizoen met aankomst verwacht tijdens een vooraf bepaald tijdslot. Bezoek www.keukenhof.nl voor meer informatie. 

Bron: Thursd.com