• Home
  • Blogs
  • Loewe nam anthuriums op als hoofdaccessoire in hun laatste runway

Loewe nam anthuriums op als hoofdaccessoire in hun laatste runway

Loewe is erin geslaagd de anthuriumwereld te rocken door kledingstukken te creëren waarin de prachtige bloem is verwerkt. Bekijk de looks!

Bezoekers van Loewe’s vrouwenkleding lente/zomer 2023 modeshow, die werd gepresenteerd tijdens Paris Fashion Week, waren gecharmeerd van het fantasierijke gebruik van bloemen door de ontwerper. In deze mode editie werden anthurium bloemen gedebuteerd op de catwalk, en veel aanwezigen waren ‘wowed’ door de uiteindelijke looks.

Karlie Kloss en Alexa Chung werden aangetrokken door Jonathan Andersons enorme anthuriumjurken en ‘bloem’-hakken voor Loewe’s fantastische bloemenlente/zomercollectie 2023. Hoewel sommigen ze misschien te veel vonden voor het visuele oog, vond de meerderheid van de fashionista’s het idee om gigantische anthuriumbloemen op lichamen te plakken absoluut geniaal.

Loewe gebruikt anthuriums als kleding

Zoals u misschien al weet, is New York altijd het startpunt van de modemaand, gevolgd door Londen, Milaan en Parijs. Deze keer in Parijs liepen anthuriums over de catwalk met modellen die de nieuwste ontwerpen droegen! Tijdens de Paris Fashion Week veroverden anthuriumbloemen de catwalk onder leiding van het kledingbedrijf Loewe. De vorm van de anthuriumbloem diende als inspiratie voor de collectie van Jonathan Anderson.

Paris Fashion Week met anthuriumbloemen

De anthurium werd geselecteerd als de officiële bloem voor de Loewe modeshow vanwege haar aanpassingsvermogen, unieke vorm en verbluffende verscheidenheid aan kleuren. De snijanthurium is lang houdbaar en kan dankzij haar lange, sterke steel gemakkelijk in bloemstukken worden verwerkt.

Ook de anthurium is een product dat meerdere functies vervult door de grote verscheidenheid aan bloeivormen, maten en tinten. Zoals te zien is in de productie van Loewe, worden anthuriumbloemen tegenwoordig niet alleen gebruikt in boeketten en arrangementen, maar ook als decoratieve accenten.

Zowel de damescollectie als het interieur van de kledinglijn Loewe bevatten elementen van de anthuriumbloem. De hele showlocatie van Loewe in Parijs was wit en uit een gat in de grond kwam een enorme anthuriumbloem tevoorschijn. Anthurium bloemen waren er in verschillende maten en vormen, en modellen droegen ze op blouses, shrugs en sandalen. Volgens Loewe dient de nauwkeurigheid van de Anthurium bloem als inspiratie omdat het een natuurlijk product is dat lijkt op een artistiek en goed ontworpen object.

Anthurium bloemen hebben ongetwijfeld een statement gemaakt in de ontwerpen van het modelabel Loewe. Ze benadrukken het aanpassingsvermogen van de bloem en laten zien dat deze in verschillende contexten kan worden gebruikt, ook in de modewereld.

Een collectie die de versmelting van mode en bloemen laat zien

Deze collectie laat zien dat Anderson een zeldzame ontwerper is die erin slaagt klassieke mode te vermengen met verbijsterende ideeën zonder dat dit ten koste gaat van de visuele schoonheid. Soms was het ronduit letterlijk, zoals toen een enorme witte anthurium diende als lijfje van een A-lijn mini-jurk. Andere keren was het conceptueel – de openingslook, een zwarte bustierjurk met een eenvoudige vorm die leek op een omgekeerde bloem met een knipoog naar Dior uit de jaren 1940, herinnerde aan de zuiverheid van een enkel wasachtig bloemblaadje.

Toch waren er overal vervormingen. Een peplum aan de binnenkant van een asbustierjurk gaf een van de rokken een vreemde gordijnvorm. Aan de andere kant gaven de babypop-outfits, met hun oogstrelende reeks kleurstrepen, ook een jaren veertig vibe af.

  • AgraWool International
  • Spoorlaan Noord 175
  • 6042 AB Roermond
  • +31 (0)475 47 20 17
  • info@agra-wool.nl
© AgraWool | International. Alle rechten voorbehouden.
Beheer en onderhoud LinQxx.