Skip to main content

Nationale Tulpendag 2023

Ben je toevallig in Amsterdam, ga dan gratis je eigen tulpen plukken op het Museumplein.

Nationale Tulpendag 2023 wordt traditioneel gevierd op de derde zaterdag van het jaar en georganiseerd door TPN (Tulpen Promotie Nederland). Tulpendag markeert de start van een nieuw tulpenseizoen. Dit jaar vindt Tulpendag plaats op zaterdag 21 januari. De enorme pluktuin met meer dan 200.000 tulpen verhuist dit jaar van De Dam naar het Museumplein in Amsterdam! De pluktuin is van 13.00 tot 16.00 uur open voor het publiek om gratis tulpen te plukken.

De nieuwe unieke locatie op het Museumplein is extra bijzonder omdat het een enorme schaatsbaan inclusief uitkijkpunt bevat. De pluktuin en ijsbaan liggen recht tegenover het Rijksmuseum. Hollandser wordt het dus niet! Het thema voor 2023 is dan ook ‘Typisch Nederlands’.

Arjan Smit:

“We gaan er een traditioneel Nederlands feest van maken en hopen van harte dat de vrolijke beelden van tulpen en tienduizenden Nederlanders en toeristen straks over de hele wereld worden verspreid. Iedereen kan wel wat positiviteit gebruiken in deze roerige tijden.”

De tulpen in de pluktuin worden beschikbaar gesteld door Nederlandse tulpenkwekers. De pluktuin is voor iedereen gratis toegankelijk en is ook rolstoelvriendelijk!

Tulpenseizoen

Bloemisten, supermarkten en winkeliers kunnen het thema gemakkelijk oppakken. TPN heeft onder andere een opvallende, oranje tulpenvlag ontwikkeld. Net als voorgaande jaren wordt van januari tot april, het zogenaamde snijtulpenseizoen, dat ongeveer 100 dagen duurt, een uitgebreide PR-campagne gevoerd om consumenten te stimuleren tulpen in huis te halen.