Skip to main content

Ontdek de schoonheid van de Japanse ranonkel Charlotte

Heb je ooit gehoord van deze ranonkel (Perzische boterbloem)? Ze maakt indruk in elk arrangement.

Charlotte ranonkel is een showstopper

De ranonkel Charlotte is allesbehalve gewoontjes en een van de meest gewilde Japanse ranonkels aller tijden. Met hun topzware bloemen doet deze mega ranonkel niet onder voor een pioen en is ze een geweldige toevoeging aan een los arrangement geïnspireerd op de tuin.

Er is geen betere manier om meer te weten te komen over deze Aziatische schoonheid dan te spreken met ranonkel- en Japankenner Kenishi Saito, de COO Managing Director van het Japan Flowers and Plants Export Association JFPEA Office, die vele jaren ervaring heeft in het leggen van contacten met de Japanse bloemenmarkt en de promotie van haar bloemenproducten. Hij deelt zijn mening over de ‘Charlotte’ ranonkelvariëteit:

“De Charlotte ranonkel heeft zo’n levendige uitstraling. Met zijn grote hoofd en de stand van de bladeren lijkt hij op een grote open pioenroos. Dat maakt het de meest gewilde ranonkel van dit moment.”
Kenishi Saito, de COO Managing Director van de Japan Flowers and Plants Export Association JFPEA
“De Ranunculus Charlotte is op de markt in verschillende kleuren en in drie snijstadia: small, middle en premium, zoals je hier op de foto’s ziet. Mijn aanbeveling is om de middelste snit te kopen. Ze zullen zich prachtig openen en hun vaasleven is zelfs veel langer.”

De oorsprong van deze levendige speciale ranonkel

Ranunculus Charlotte is geïntroduceerd door de Japanse veredelaar Aye en wordt exclusief gekweekt in de Flower Spirit Nursery in Japan. Ranonkels komen oorspronkelijk uit Centraal-Azië en zijn uiteindelijk in Europa terechtgekomen. Deze specifieke soort is echter een echte Japanse schoonheid met beschermde knollen van de oorspronkelijke kweker. Dat maakt het een extra specialiteit.

Wist je dat het Japanse ranonkelseizoen synchroon loopt met het Italiaanse seizoen? Deze grote ranonkel neemt meer en meer het ranonkelseizoen over en tegenwoordig zwijmelen bloemisten bij bosjes over de lichtroze, cerise en oranje kleuren van de Charlotte variëteit.

De spectaculaire kleurencombinatie van de Charlotte ranonkel

Als je houdt van felle kleuren met een zachte uitstraling, dan is dit de ideale bloem voor jou, want de kleurenmix in de bloemblaadjes van deze specifieke ranonkel is gewoonweg spectaculair. Hoewel het een lichte mix van kleuren heeft, is de Charlotte ranonkel er ook in lichtroze, cerise roze en oranje tinten. Voor een lente- of zomerarrangement is dit een perfecte keuze omdat het op het eerste gezicht delicatesse, gratie en charme uitstraalt.

Verbazingwekkende kleuren van Charlotte ranonkel

Een samensmelting van kleuren met een donkerroze centrum en meer perzikkleurige buitenranden.

Deze variëteit doet ook wonderen bij het decoreren van een interieur of evenement naar keuze en kan zelfs worden gebruikt als het perfecte compliment en metgezel voor bruidsboeketten. Als je Charlotte ranonkels in een bruidsboeket verwerkt, win je automatisch, want ze zien er onvoorstelbaar mooi uit. Het voegt alleen maar meer volume, textuur en diepte toe met zijn unieke scala aan kleuren en patronen. Al met al zal een ruimte met Ranonkels Charlotte er altijd prachtig uitzien. Sommigen zeggen zelfs dat het een hypnotiserende bloem is die non-stop je aandacht trekt.

Liefde op het eerste gezicht

Charlotte is geen gewone ranonkel en daarom ook niet de goedkoopste. Het wordt geëxporteerd van Japan naar de Verenigde Staten en Europa en het is een dure soort. De export wordt meestal aangevraagd in kleine aantallen van 20/30 stelen per bos om het betaalbaar en interessant te houden voor de bloemist. Maar zodra je deze schoonheid ziet, is dat allemaal vergeten, want het is liefde op het eerste gezicht voor de bloemist. Ze is verkrijgbaar in de grootste maten ranonkels die we kennen: de Superrohne (met een 13,5 cm breed bloemscherm), Rohne (11 cm breed) en Carno (9 cm breed). Hij is verkrijgbaar vanaf de eerste maanden van het jaar tot aan het ranonkelseizoen.

Ontwerpers, handelaren en bloemisten over de hele wereld hebben ontzag voor deze grootbloemige schoonheid. Het is tijd om Charlotte in de schijnwerpers te zetten en haar de schoonheidskoningin van je arrangementen te maken.

Bron: Thursd.com