Skip to main content

Top 10 Rozen voor Moederdag 2024

Rozen geven op Moederdag blijft een populaire manier om dankbaarheid en waardering voor moeders te tonen.

Bloemen zijn de perfecte metgezel om je moeder te vertellen hoe dankbaar je bent voor haar bestaan en alles wat ze voor je doet. Bloemen, in het bijzonder rozen, zijn een van de populairste cadeaus om dankjewel te zeggen en een diepe manier om te zeggen hoeveel je van je moeder houdt. Het is dus geen verrassing dat bloemen een oude bekende zijn als het om Moederdag gaat.

Voordat we in detail treden over elk van deze koninginnenrozen, willen we eerst meer leren over de symboliek van rozen en hun verschillende kleuren, zodat je de bloemen voor je moeder dienovereenkomstig kunt kiezen.

Moederdag rozen symboliek en hun kleuren

Wat symboliseren rozen voor Moederdag en waarom kiezen zoveel mensen ervoor om rozen te geven voor deze speciale viering? De kleur van een Moederdagroos kan veel zeggen over je bedoelingen en de gevoelens achter het geven van een cadeau.

De rode roos wordt door mensen over de hele wereld beschouwd als de bloem van de liefde en is een universeel symbool van liefde. Een roze roos is een ideaal cadeau voor je moeder als je haar wilt bedanken en blij wilt maken. De gele roos is een symbool van vriendschap en zorg, en het is een bloem om te geven aan mensen die misschien niet je moeder zijn, maar die je precies zo behandelen. Witte rozen zijn een ander passend cadeau voor moeders, omdat ze zuiverheid en onschuld symboliseren en vaak verbonden zijn met spirituele liefde. Er is niets puurder dan de liefde tussen een moeder en haar kind, dus je moeder witte rozen wensen is ook een populaire optie.

Vergeet niet dat een van de meest oprechte manieren om je liefde en zorg voor een geliefde uit te drukken, bloemen zijn en welke bloem is er beter dan de koninginnen van de wereld – rozen? Het is tijd om ze te onthullen… Maar let op, deze rozen zorgen ervoor dat je ze allemaal cadeau wilt doen.

Roos Candy X-Pression

Als onderdeel van de top 10 rozen voor Moederdag, voegt deze excentrieke tuinroos precies de juiste hoeveelheid kleuren en charme toe aan elke situatie of evenement dat u plant voor Moederdag. Met een unieke extra grote knop, een verbazingwekkende tuinvorm, een hoog aantal bloemblaadjes, een lange houdbaarheid en ruches aan de randen met roze tinten, is het zeker een JA voor de mama’s die er zijn. Een arrangement vol met Rose Candy X-Pression van Mystic Flowers zal er ongetwijfeld voor zorgen dat moeders zich geliefd en gewaardeerd voelen.

Rose Born Free

Rose Born Free van De Ruiter is weer zo’n sensationele variëteit met helderrode, diepe fluweelachtige tinten die het een van de beste echte rode rozen maken die beschikbaar zijn, plus een van de top Moederdag rode rozen. Rode rozen zullen altijd een klassieker blijven als het gaat om speciale geschenken. De grote, komvormige bloemblaadjes hebben een medium geur. Vergeet niet dat Rose Born Free een luxueuze en suave roos is. De bloemblaadjes zijn intens rood en het is een prachtige variëteit die wordt gekweekt in Afrika en Zuid-Amerika.

Rose Red Naomi!

Porta Nova’s Rose Red Naomi! met de rijkdom van haar rode kleur in combinatie met de fluweelzachte, diepe kleur van haar bloemblaadjes is een van de toprozen die geschikt is om je gevoelens voor Moederdag over te brengen. Ze is beroemd om haar extreem grote bloemscherm vol bloemblaadjes en subtiele geur, zo heerlijk dat het je zintuigen zal verwennen. Ze heeft het allemaal: lange stelen, uitstekende transporteerbaarheid en een prachtig vaasleven om je moeder nog langer gezelschap te houden!

Rozenprinses Holly’s Hoop

Overgaand van een zacht perzikkleurig centrum naar crèmekleurige buitenste bloemblaadjes, wordt de grote roos Princess Holly’s Hope geclassificeerd als ‘zeer vol’ in termen van aantal bloemblaadjes, want ze heeft meer dan 80 bloemblaadjes. Princess Holly’s Hope opent volledig en houdt ongelooflijk goed, en toont kracht en veerkracht, woorden die ons doen denken aan onze lieve vriend. Deze speciale tuinroos is al jaren in de maak bij Alexandra Farms en is vernoemd naar een van hun beste vrienden en hechte medewerkers – de beroemde bloemontwerpster, docente en geweldige moeder Holly Heider Chapple.

Roos Nova Vita

Nova Vita betekent ‘nieuw leven’, een perfecte witte roos om de wedergeboorte van moeders te symboliseren als ze één worden. Kinderen geven moeders leven en een gevoel van een nieuw leven nadat ze op de wereld zijn gekomen. De natuurlijke witte roos Nova Vita van veredelaar United Selections wordt door Bliss Flora gekweekt in Kenia. Deze helderwitte roos maakt elk feest bijzonder en klassiek. Een witte roos kan nooit fout gaan als je mama op haar dag verrast!

Roze roos O’Hara

Rose Pink O’Hara van Alexandra Farms is gekweekt in Frankrijk en geeft boeketten een licht zoetroze kleur met een rijke lavendelgeur. Haar kleur is over het algemeen dieper in het midden, waar haar bloemblaadjes de klassieke vier harten vormen, en lichter aan de buitenkant, waar ze in sterretjes kunnen rollen. Haar bloemblaadjes zijn verzameld in een grote bloem die iets luchtiger is dan sommige andere tuinrozen, voor een effect van diepte en textuur in de bloem.

Roze Blushing Reeva

Rose Blushing Reeva van Decofresh combineert tinten van delicate perzik en een lichte koraalkleur om een zachte look te creëren en tegelijkertijd een vleugje kleur toe te voegen aan bloemmotieven. De opening van deze roos, samen met het aantal bloemblaadjes is impactvol en mooi. Wat het ook een zeer waardevolle roos maakt, is de duurzaamheid en lange houdbaarheid, perfect voor een lange Moederdagviering.

Roos Cooldown

De prachtige lichte lavendelkleur van de Cooldown roos van Rosaprima is een hartelijk, liefdevol en warm cadeau voor mama. De delicate, golvende bloemblaadjes geven elk bloemstuk een vleugje frisheid en roepen een zachte lentebries op, perfect om deze dag te vieren.

Roos Red Panther

Nog een van de favoriete rozen voor Moederdag is Rose Red Panther Mother’s Day van Decofresh. Red Panther is zo’n romantische roos, gezegend met de schoonheid van wat ware liefde is. Red Panther, een variant die zo zeldzaam is dat hij gelijk staat aan een perfecte robijn. Het is een echt juweeltje, dat een voorkeurspositie verdient in de wereld van rode rozen.

Roos Jumilia

Roos Jumilia van United Selections is een delicate roos die je eindeloze liefde, gevoeligheid en emotionele kant zal uitdrukken wanneer je deze roos geeft als Moederdagcadeau. Rose Jumilia is zeker een roos met de ‘wow’ factor. Het is een opmerkelijke grootbloemige witte roos met een felroze rand aan de bovenkant van het bloemblaadje. De sublieme zoete wit-roze tint maakt het een prachtige roos. Een absoluut pluspunt is het mooie blad. De roos is zeer sterk en heeft een zeer goed houd- en vaasleven.

  • Gebruik een schone vaas
  • Bloemenvoedsel verlengt de levensduur van je bloemen aanzienlijk en voorkomt dat de halzen doorbuigen.
  • Snijd een paar centimeter schuin van de stengel af om de nerven te openen zodat ze water kunnen opnemen
  • Verwijder alleen het blad aan de onderkant tot aan het punt waar de steel in het water staat
  • Vul het water bij als het ’troebel’ wordt
  • Houd de vaas uit de buurt van groenten en fruit, want het ethyleengas dat hierdoor wordt geproduceerd zal je bloemen beschadigen
  • Haal verlepte bloemen eruit, zodat ze de anderen niet besmetten
  • Houd je bloemen uit de buurt van hoge temperaturen en direct zonlicht

Bron: Thursd.com