Skip to main content

Verse cupcakes veranderen in bloemrijke meesterwerken

Meer dan een miljoen volgers en een gelukkig hart voor Kerry Roberts, oprichter van dit prachtige bedrijf.

Een taartenmaakster uit Norfolk met meer dan een miljoen Instagram-volgers en fans van beroemdheden ziet haar bedrijf groeien. Kerry Roberts, 38, nam in 2017 het risico om van haar tijdverdrijf een bedrijf te maken nadat ze zichzelf had geleerd hoe ze cupcakes van botercrème moest maken. Via ‘Kerry’s Bouqcakes’, gevestigd in haar huis in Cringleford, aan de rand van Norwich, geeft ze workshops in het maken van prachtige botercrème bloemen. Ze biedt ook online tutorials en ja, de meest verbazingwekkende bloemen cupcake ontwerpen die je ooit zult zien. Ze zijn eigenlijk surrealistisch!

Kerry’s Bouqcakes Surrealistische Bloemen Cupcakes

Bloemen en cupcakes passen perfect bij elkaar. Wie zou er niet extatisch verrast zijn om een boeket te ontvangen en wat gebak gemaakt van heerlijke botercrème met daarbovenop een prachtig bloemenontwerp en eetbaar decor? Deze kunstwerken van Kerry Roberts vormen echt de ideale cadeaucombinatie. De getalenteerde kunstenaar en bakker is erin geslaagd om deze twee heerlijke lekkernijen te combineren met meer dan realistische bloemdecoraties. Het zou je niet kwalijk worden genomen als je niet naar video’s had gekeken waarin ze met een spuitzak aan het werk is.

Kerry deelt:

“Ik heb altijd een passie gehad voor bakken en sinds de geboorte van mijn twee geweldige kinderen in 2013 en 2015 besloot ik mijn passie om te zetten in een bedrijf en Kerry’s Bouqcakes cupcake bedrijf was geboren. Ik hou ervan om verse, conserveermiddelvrije cupcakes te bakken die ik graag aan mijn eigen kinderen zou geven en ze dan om te toveren tot bloemrijke meesterwerken. Je zou kunnen zeggen dat ik een cupcakekunstenaar ben.”

Een slim gebruik van pijpen om florale meesterwerken te creëren op Mouthwatering Goods

Roberts maakt handig gebruik van verschillende pijpjes en gemengde realistische kleuren om een hele tuin te creëren bovenop haar cupcakes, waaruit ze later haar esthetisch aantrekkelijke ‘bouqcakes’ samenstelt, een boeket dat helemaal van cupcakes is gemaakt. Botercrème is gebruikt om dahlia’s, madeliefjes, orchideeën en narcissen in verschillende kleuren te maken, waarbij Roberts zelfs de kleinste details, zoals de meeldraden, heeft nagemaakt.

Alsof het creëren van levensechte bloemen nog niet genoeg was, heeft Roberts ook geëxperimenteerd met andere planten, zoals vetplanten en cactussen. In plaats van de hele cupcake te bedekken, baseert ze deze op een unieke textuur die lijkt op een plantenbak. Haar werk laat de diversiteit van deze planten zien, waarbij ze hun verschillende kleuren, vormen en stekels met crème vastlegt.

Hoewel haar bloemen cupcakes niet verzonden kunnen worden vanwege hun delicate aard, wil Roberts dat iedereen in de wereld hun schoonheid en finesse kan waarderen terwijl ze iets lekkers eet. Daarom geeft ze ook graag online les en wil ze zoveel mogelijk mensen bereiken om de boodschap over te brengen dat je je creativiteit en passie moet nastreven terwijl je dingen doet waar je echt van geniet.  Ze heeft een reeks online tutorials gemaakt die iedereen kan gebruiken, ook onervaren bakkers. Bezoek Kerry’s Bouqcakes website om op de hoogte te blijven van haar zoete creaties en tutorials.

Ze drukt uit:

“Lesgeven is ook iets waar ik erg enthousiast over ben. Ik geniet ervan om mijn vaardigheden en kennis met anderen te delen, hun creativiteit te zien evolueren en de uitdrukkingen op hun gezichten te zien als ze prachtige meesterwerken maken om echt trots op te zijn. Neem eens een kijkje bij mijn online cursussen, privélessen en groepsworkshops.”

Van haar passie een succesvol klein bedrijf maken

De zakelijke reis van Kerry Roberts is zowel persoonlijk als professioneel geweest en heeft haar voortdurend uit haar comfortzone geduwd en haar grenzen op de proef gesteld. In haar blog wilde ze stilstaan bij een aantal belangrijke en cruciale ‘eerste keren’ voor zowel haarzelf als Kerry’s Bouqcakes, ervaringen die veel anderen wellicht herkennen in hun ondernemerstraject.

Misschien wel de meest gedenkwaardige eerste stap voor Kerry was de beslissing om van haar hobby een bedrijf te maken. Het was een ontmoedigende stap om de zekerheid van een vaste baan achter te laten. Van het registreren van haar bakkerij bij de gemeente tot het ondergaan van een voedselhygiëne inspectie en het opzetten van haar eerste social media pagina op Facebook, elke stap was een uitdaging. Kerry was een complete nieuweling in de wereld van de sociale media, maar met de steun en aanmoediging van vrienden en familie nam ze die eerste sprong, stapte uit haar comfortzone en Kerry’s Bouqcakes was geboren.

Tegenwoordig heeft ze een ongelooflijk succesvol bedrijf en dat bewijst maar weer dat als je ergens van droomt, je het moet nastreven! Als je ergens een aangeboren passie voor voelt, ga er dan voor!

Bron: Thursd.com