Skip to main content

Waarom dit jaar geen rode begonia’s plukken voor kerst?

Als we aan Kerstmis denken – en vooral als het om planten gaat – is het eerste waar we aan denken waarschijnlijk de kerstster. Maar dit staat op het punt te veranderen, want rode begonia’s zijn wild gestegen in populariteit tijdens het winterseizoen.

Kerst vieren met rode begonia’s

Begonia is een geslacht van ongeveer 1000 soorten, onderdeel van de Begoniaceae familie en inheems in tropische en subtropische delen van de wereld. Er is veel variatie tussen de vele soorten, maar over het algemeen zijn begonia’s vlezig. De bloemen zijn mannelijk of vrouwelijk en hebben geen echte bloemblaadjes, maar kleurrijke kelkblaadjes – een deel van de kelk, die bij andere soorten de echte bloemblaadjes omsluit. Met zijn vele, vele bloemen, seizoensgebonden beschikbaarheid en prachtige roodtinten verdient de begonia zijn rechtmatige plek in onze huizen. Wil je deze feestdagen een beetje anders vieren? Verdiep je dan eens in deze prachtige rode begonia’s van Koppe Begonia en ontdek je nieuwe favorieten!

De revolutionaire Begonia Halo

Begonia Halo is een revolutie in rode begonia. De perfecte combinatie van prachtige, vroegbloeiende, roosvormige bloemen en volle, ronde planten. De elegantie en luxe van haar gepassioneerde rode tint en meerlagige bloemen trekken je moeiteloos naar binnen. En het beste nieuws: deze schattige plant is ook verkrijgbaar als je begint met decoreren voor Kerstmis.

Begonia Barkos Serie

De rode begonia’s uit de Barkos-serie worden veel gekweekt door begoniakwekers tijdens het winterseizoen omdat ze zo winterhard zijn en lang meegaan bij de consument thuis. De plant groeit misschien iets langzamer, maar is daardoor veel sterker. Bovendien zijn de bloemen gevuld met veel bloemblaadjes, wat een mooi vol en donzig effect geeft.

De grootste variëteit in de Barkos serie is de Begonia Baladin. Dit is de meest gekweekte rode begonia en daarom ook de belangrijkste kerstbegonia. Maar andere, net zo mooie rode begonia’s uit deze serie – zoals de Begonia Barkos en de Begonia Berseba – staan dit jaar net zo mooi op je veranda of kersttafel.

Meng rode begonia’s met witte begonia’s

Als het om Kerstmis gaat, wordt rood vaak aangevuld met wit. Wil je de feestdagen niet doorbrengen in een zee van rood? Meng er dan enkele prachtige witte variëteiten doorheen, zoals de White Netja. Wil je iets minder basic? Koppe Begonia’s recente introductie Begonia Riley is een nieuwe en verbeterde versie die nog meer bloemblaadjes heeft, maar tegelijkertijd compact is zodat er minder groeiregulatoren nodig zijn om deze plant te kweken.

Begonia Grace – Een kerstfavoriet aller tijden

Telers J&P ten Have in Nederland en Riis Gartneri in Noorwegen kweken de Begonia Grace elk jaar speciaal voor Kerstmis. Als er één rode begonia vol vrolijk potentieel is, dan is het deze wel. De plant doet er 1,5 keer zo lang over om zich te ontwikkelen als andere begonia’s, maar daardoor heb je wel een heel bijzondere plant in handen. De Begonia Grace is een zware, mooi vertakte plant met extreem volle, gefranjerde bloemen.

Wil je meer Begonia’s?

Koppe Begonia brengt graag haar passie voor deze planten over. Ze zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing en blijven nieuwe begoniasoorten ontwikkelen zodat consumenten er minstens twee maanden van kunnen genieten in volle bloei, zowel binnen als buiten.