Skip to main content

Winterbruidstrends: Rijk en uitnodigend

Etherische, droomachtige bloemdesigntrends sloten 2023 net zo sterk af als ze begonnen. Het afgelopen jaar hebben we variaties gezien van betoverende stelen ondersteund door natuurlijke planten, die sprookjes tot leven brengen in alle tinten van het kleurenspectrum. Nu in 2024 hebben ontwerpers hard gewerkt om iets speciaals te creëren voor het winterse trouwseizoen.

Sterke contrasten met voorgaande jaren

Traditioneel denken we bij winterbruiloften aan wit, licht neutraal en misschien een vleugje rood, maar dit jaar zien ontwerpers een sterk contrast met voorgaande jaren en mogelijkheden om buiten de gebaande paden te treden met verrassende kleurencombinaties. “Qua stijl zie ik veel kaarsendecoratie en meer rijke en verzadigde kleurenpaletten met diep roze, rood en magenta,” zegt Paulina Nieliwocki, oprichtster en hoofdontwerper van Blue Jasmine Floral.

De verzoeken van dit seizoen zijn een opwindende kans om te spelen met kleur, textuur en accessoires. En terwijl sommige bruiloften kiezen voor een minimalistisch of monobloemontwerp, maken anderen een statement met weloverwogen bloemencombinaties. “We krijgen nog steeds verzoeken voor grillige dingen – waar ik dol op ben!” zegt Paulina. Maar veel vastberaden bruiden en bruidegommen willen “moderne elementen en felle primaire kleuren” om de aandacht te trekken, een kans die haar erg aanspreekt.

Favorieten van Alexandra Farm

Alexandra Farms tuinrozen en dahlia’s zijn uitstekende voorbeelden van de bloemen die ontwerpers als Paulina gebruiken om deze winter visie en inspiratie tot leven te brengen voor bruiloftsfeesten die een kans willen wagen. Beatrice, een van Paulina’s favorieten vanwege haar onverwachte warme geel- en crèmetinten, kan in de schijnwerpers staan of de bijrol aannemen van iets intens kleurrijks. Combineer haar met blush tinten zoals Juliet of een diep rood zoals Darcey en designer favoriet Loli Spr voor een moderne twist.

Andere Alexandra Farms variëteiten die de aandacht trekken met de rijke tinten van het seizoen zijn Tess, Yves Piaget en Hettie. Al deze tuinrozensoorten en nog veel meer zijn een optie voor bloemen die buiten het seizoen worden aangevraagd, zegt Paulina. “Ik bedenk een vervanger die dezelfde toon uitstraalt als de gewenste bloemen. Een pioenroos die buiten het seizoen is, kan bijvoorbeeld worden vervangen door een prachtige tuinroos – ze zijn allebei groot, weelderig en zitten boordevol bloemblaadjes. Dit zijn ook stevigere soorten die bestand zijn tegen de onvoorspelbare weersveranderingen van het seizoen.

Voor meer traditionele ontwerpen brengen Patience en Princess Maya de klassieke crèmewitte bloemen naar boeketten en middenstukken, die een warme zonsondergang uitstralen op verse wintersneeuw. Ook hier zou Loli Spr de schoonheid van deze stelen uitstekend ondersteunen en de combinatie opent de deuren voor andere kleurenpracht.

Nodig dit jaar warme en omhullende tinten uit voor het evenement van je leven en waag de gok met opvallende variëteiten om een winters droomlandschap te creëren. Paulina zegt dat de sleutel tot het bereiken van deze kenmerkende stijl ligt in het kiezen van “texturale bloemen, donker smaragdgroen gebladerte en kaarslicht”. Deze combinatie zal zeker voldoen aan de trends van het seizoen voordat het nieuwe jaar een verrassend en fris perspectief brengt.

Bron: Thursd.com