Skip to main content

Zeg hallo tegen de onweerstaanbare charme van de PaX Mum-serie

Het is altijd een goed idee om buitenruimtes te vullen met deze coole, snelgroeiende chrysanten!

Als je erover denkt om nieuwe bloemen aan je tuin toe te voegen, of als je gewoon graag nieuwe dingen uitprobeert, dan moet je de Chrysant PaX serie eens bekijken. Dit is waarom deze bloemen zo populair zijn en waarom ze snel uitgroeien tot een favoriet in de tuin. Er is niets mooiers dan een heldere, verleidelijke bloeiende tuin.

Pax Mums – Een coole en gemakkelijke serie om toe te voegen aan je tuin

Wist je dat Royal Van Zanten een assortiment tuinmums heeft die gemaakt zijn om wekenlang te bloeien, vanwege hun natuurlijke bloeiperiode? Tuinmums raken nooit uit de mode en dat bewijzen de zeven prachtige en kleurrijke soorten in roze, gele, oranje, paarse, rode, witte of zalmkleurige tinten in hun nieuwste PaX-assortiment. Behalve dat deze serie een prachtig kleurenpalet heeft, moet je zeker meer weten over hun voordelen en hoe ze kunnen helpen om je tuin gedurfder te maken.

Om te beginnen groeien ze snel. Een van de coole dingen aan de PaX serie is hoe snel ze groeien. Je hoeft niet meer eindeloos te wachten op die bloei. Deze jongens zijn net de sprinters van de bloemenwereld! Aan de andere kant hebben ze ook de perfecte pasvorm. Of je nu een grote tuin hebt of maar een klein balkon, deze bloemen passen. Ze zijn niet te groot en niet te klein. Zie ze als het goudlokje onder de bloemen – precies goed. Wat de kleuren betreft, hebben ze er veel. Met zeven verschillende kleuren is het net een regenboog voor je tuin. Je kunt het bij één kleur houden of het mengen. Het is aan jou, maar het eindresultaat zorgt zonder twijfel voor een bloeiende tuin. Wist je dat Royal Van Zanten een assortiment tuinmums heeft die gemaakt zijn om wekenlang te bloeien, vanwege hun natuurlijke bloeiperiode? Tuinmums raken nooit uit de mode en dat bewijzen de zeven prachtige en kleurrijke soorten in roze, gele, oranje, paarse, rode, witte of zalmkleurige tinten in hun nieuwste PaX-assortiment. Behalve dat deze serie een prachtig kleurenpalet heeft, moet je zeker meer weten over hun voordelen en hoe ze kunnen helpen om je tuin gedurfder te maken.

Gaétan Jacquet & PaX

De Franse ontwerper Gaétan Jacquet heeft de kans gekregen om kennis te maken met de Pax multiflora planten. Zijn eerste ervaring is:

“De Multiflora Pax is een buitengewone plant met een uitbundige en lange bloei. Deze kleine chrysantenplanten zijn ideaal voor seizoensgebonden en fleurige creaties die passen bij de warme kleuren van het seizoen. En niets is warmer dan prachtige arrangementen met deze gulle planten die bovendien bijna geen onderhoud nodig hebben.

Ik houd meer van ze dan alleen de symbolen die ze overbrengen. Ik houd van ze omdat ze tot de eerste vaste planten behoren die ik samen met mijn opa in de familietuin kweekte. Deze kindertijd gewiegd in glinsterende kleuren herinnert me aan de herinneringen van mijn ouders die mij de liefde voor eenvoudige maar mooie dingen hebben doorgegeven.”

Consistentie is de sleutel tot een prachtige bloei

Als je ooit hebt geprobeerd om meerdere planten samen te kweken, weet je hoe vervelend het kan zijn als ze niet in hetzelfde tempo groeien of er een beetje afwijkend uitzien. De PaX bloemen zullen je die hoofdpijn niet bezorgen. Dankzij de slimme wetenschap van Royal Van Zanten groeien en bloeien ze allemaal samen. Je tuin ziet er tot zes weken lang georganiseerd en bloeiend uit.

Een andere eigenschap die de PaX-serie onderscheidt, is zijn aanpasbaarheid aan verduisteringssystemen. Dit is een tuinbouwtechniek die voornamelijk wordt gebruikt voor het manipuleren van de fotoperiode (licht- en donkerintervallen) waaraan planten worden blootgesteld. Met deze methode kunnen kwekers de bloei- en groeicycli van planten controleren, vooral bij soorten die afhankelijk zijn van de daglengte als signaal voor ontwikkelingsveranderingen.

Nu steeds meer kwekers overgaan op verduisteringskweekmethoden, is het van het grootste belang om planten te vinden die compatibel zijn met dit systeem. De PaX-serie is met zijn snelle responstijd op maat gemaakt voor deze kweekmethode. De bloei begint op natuurlijke wijze rond week 39/40, waardoor kwekers verzekerd zijn van een tijdige en robuuste opbrengst. Voor consumenten betekent dit een langere periode van bloemenpracht. Stel je eens voor dat je iemand een pot PaX-chrysanten cadeau doet en je ziet hoe hun vreugde tot wel zes weken kan duren! Het is niet zomaar een bloemencadeau, maar een blijvende ervaring.

Dus of je nu een professionele tuinier bent of net begint, de PaX-serie van Royal Van Zanten is een no-brainer. Uiteindelijk gaat het erom dat je tuin of ruimte er goed uitziet met zo min mogelijk gedoe. En met bloemen als deze van een vertrouwde kweker kan het niet misgaan. Dus ga er op uit, pak wat PaX-bloemen in een van hun zeven kleuren en laat je tuin stralen!

Bron: Thursd.com