Skip to main content

Sideau presenteert zich aan duurzame bloemisten op de Trendz beurs

11 september 2023

“Verbaasd over de interesse in ons 100% biologisch afbreekbaar steekschuim alternatief.”

“Ik sta versteld van de belangstelling voor ons 100% biologisch afbreekbare steekschuimalternatief.” Dat was de eerste zin die Sido Fokkema, de CEO van Agra-Wool International zei tijdens een bezoek en kort interview op de Trendz beurs in Gorinchem, Nederland.

Het interview was kort, want het viel niet mee om in de weg te lopen van de vele bezoekers die meer wilden weten over de revolutionaire Sideau® bloemenblokken.

Waarom Sideau op de Trendz beurs staat
Trendz is een inspirerend vakevenement voor home deco en lifestyle. De deelnemers bieden een mix van allerlei spullen voor in huis waar mensen blij van worden. Een duidelijk zichtbare trend van de laatste jaren is zeker het gebruik van duurzamere materialen. Dat geldt ook voor de decoraties die je in huis of in de bloemenwinkel neerzet. Ja, veel bloemisten en studenten bloemen bezoeken Trendz, omdat er een grote fusie is tussen home deco en tuinbouw. Een plant heeft een pot nodig en een bloem een vaas.

Sideau® presenteren
De beurs bleek de perfecte plaats om de duurzame en plasticvrije Sideau® bloemenblokken voor te stellen aan een groeiende groep milieubewuste bloemisten en een nieuwe generatie studenten die alternatieven zoeken voor het bestaande steekschuim.

Twee grote voordelen
Sido, de uitvinder en naamgever van Sideau®, legt uit dat zijn product twee grote voordelen heeft in vergelijking met schuimproducten. Het eerste is dat het meerdere keren herbruikbaar is voordat het degradeert. Leg het dus gewoon terug in een emmer water en binnen 15 seconden is het klaar voor gebruik of hergebruik.

Het tweede pluspunt is dat het product volledig oplost wanneer het in de natuur wordt gelegd. Er blijft alleen natuurlijk basaltpoeder over.

Sido:

“Nadat je het een paar keer hebt gebruikt en hergebruikt, leg je Sideau® gewoon in je tuin, in een bloempot of waar dan ook in de natuur. Het is gemaakt van basalt met een hoog nutriëntengehalte, een vulkanisch stollingsgesteente. De meeste mensen, vooral kwekers, weten hoe goed de natuur gedijt op vulkanische grond. Dus het zal geweldig zijn als meststof.”

Andere voordelen die de bloemist of bloemsierkunstenaar helpen om het werk lichter te maken, zijn de structuur die het gemakkelijk maakt om vormen te snijden met een eenvoudig kartelmes en het soepel inbrengen van stelen, hard en zacht. Bloemsierkunstenaars die bruiloften en begrafenissen doen, hebben deze eigenschappen al ontdekt.

De duurzame bloemist
Sido erkent dat er een wereld te winnen is met zijn biologisch afbreekbare bloemenblokken. Niet elke bloemist is zo duurzaam als hij of zij denkt. Naast het gebruik van papieren wikkels, bio bloemenvoeding, bloemen en planten met duurzame certificeringen, gaat het ook om het soort steekmateriaal dat je gebruikt.

“Niet elke bloemist is hier klaar voor of bereid om het te proberen”, zegt hij. “Dat komt omdat ze gewend zijn te werken met een specifiek type schuim en niet verder denken. Ik ben blij dat we hier bij Trendz veel vooruitstrevende bloemisten en jonge bloemenleerlingen aanspreken, uitleggen wat Sideau® is, de voordelen uitleggen, ze het zelf laten voelen en proberen, en een gratis blok mee naar huis of naar hun winkel nemen om mee te werken.”

Bewustzijn creëren
Zo te zien hebben Sido en zijn team het te druk met de vele nieuwsgierigen die de Agra-Wool Sideau® stand bezoeken in het bloemen- en plantengedeelte van de Trendz beurs. Het blijft dus bij een kort bezoekje, waarbij een paar foto’s worden genomen en Sido achterblijft met een grote glimlach op zijn gezicht, in het besef dat met de overweldigende belangstelling van bewuste bloemisten en studenten bloementeelt, de tijd voor zijn 100% biologisch afbreekbaar steekschuimalternatief is aangebroken.

Bron: Thursd.com