Skip to main content

100% Natural Floral Foam™

Natural Floral Foam™

Agra-Wool International™ is een bedrijf dat natuurlijke substraten en aanverwante artikelen produceert en levert aan de agrarische sector wereldwijd.

In 2017 startte Agra-Wool met het produceren van steekblokken voor de bloemistenbranche. Waar de huidige steekschuimblokken gemaakt zijn op oliebasis (petrochemisch) en dus niet volledig afbreekbaar, zijn de 100% Natural Floral Foam™ producten die Agra Wool International™ produceert, gemaakt van basalt en een soort van sacharose (riet of bietsuiker) en wel afbreekbaar. Alle ingrediënten zijn geheel natuurlijke grondstoffen en volledig afbreekbaar tot er basaltmeel overblijft.

Hoe te gebruiken

De steekblokken zijn leverbaar in twee maten: 23 x 10 x 7,5 cm en grote platen van 59,5 x 40 x 6 cm waar zelf, bijvoorbeeld met een broodmes alle vormen uit gesneden kunnen worden. De 100% Natural Floral Foam™ producten nemen snel water op (onderdompelen of met water overgieten) en houden dit goed vast.

U kunt de 100% Natural Floral Foam™ -blokken het beste gebruiken met de geribbelde zijde boven. Deze kant is het stevigst en op deze manier houdt het materiaal het water het beste vast. Werkt u met hele kleine en tere stelen, dan kunt u overwegen om de zijkant van het blok te gebruiken. Deze kant is zachter waardoor u de bloemen tussen de ‘lagen’ steekt. Wij adviseren om de zware en de bloemen van gemiddeld formaat op de normale manier in het blok te gebruiken. Wij geven er de voorkeur aan om ook de fijne stelen (dus met de geribbelde kant boven) te steken en de blokken eventueel vóór te prikken.
De blokken zijn iets sponsiger dan de gebruikelijke steekschuimblokken. Een keer ‘mis’ prikken is hierdoor niet zo erg, u kunt daarna opnieuw de bloem in hetzelfde gat steken.

Water later bijgieten naar wens van de bloemen is ook mogelijk, het materiaal blijft water opnemen. De 100 % Natural Floral Foam™ is te gebruiken voor zowel droog-, zijde- als verse bloemen.

“Eén product voor al uw bloemwerk”

Hergebruik als Floralblok of als potgrond vervanger

Niet alleen het materiaal is duurzaam, maar de blokken zijn ook duurzaam in gebruik. De ‘restjes’ van de blokken hoeven namelijk niet weggegooid te worden. Deze stukjes kunnen heel goed als vervanger van (pot)grond gebruikt worden in mooie plantenarrangementen. Ook de gebruikte blokken, waar bloemen in gezeten hebben, kunnen klein gesneden of gescheurd worden en op deze manier nog hergebruikt worden. De steenwol is gemaakt van een lichtgewicht materiaal, dus ook veel minder zwaar dan potgrond. En door de voedzame samenstelling van basaltmeel en sacharose groeien alle planten hier heel goed op.
Agra-Wool maakt bijvoorbeeld zelf veilingkisten gevuld met de resten van onder andere de steekblokken om groente en fruit in telen. Ideaal voor op het terras of balkon. Een andere optie is het gebruikte materiaal omwikkelen met kippengaas en nogmaals te gebruiken. De wateropname blijft voldoende.

Compost

Mocht het materiaal niet meer (her)gebruikt worden, kan het in kleine stukjes in de compostbak gedeponeerd worden. (Afhankelijk van de afvalwetgeving van uw land)
Ook voor rouwwerk zijn de blokken goed te gebruiken. De blokken kunnen samen met de bloemen versnipperd worden en vervolgens op de composthoop gedeponeerd worden (in Scandinavië gebeurt dit al op begraafplaatsen). Basaltmeel is een hele goede bodemverbeteraar, elke tuin zal hierdoor floreren. De versnipperde delen zullen naar omstandigheden zoals warmte, kou, vocht, droogte en andere weersomstandigheden vergaan tot basaltmeel. Dit is vergelijkbaar met fijn zand.

Uitleg video: Steekblok zijde bloemen
Uitleg video: Steekblok verse bloemen
Uitleg video: Steekplaat

Specificatie

100% Natural Floral Foam™

100% Natural Floral Foam™ is een volledig natuurlijk product van Agra-Wool International.
Het grootste voordeel van 100% Natural Floral Foam™ is dat het zowel nat als droog te gebruiken is. De 100% Natural Floral Foam™ heeft een enorm absorptievermogen, waardoor het zeer snel veel water opneemt en vasthoudt. Door zijn veerkracht klemt de foam goed in elke pot of vaas en is gemakkelijk in elke mogelijke vorm te snijden. De 100% Natural Floral Foam™ zorgt ervoor dat de stengel stevig vast zit en ook goed opnieuw te plaatsen is.
Bestemd voor:
  • Droogbloemen
  • Zijdebloemen
  • Verse bloemen

Veel gestelde vragen

Voor vragen omtrent het gebruik van onze 100% Natural Floral Foam™ producten kunt u gebruik maken van onze speciaal ingerichte FAQ pagina. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op.

Specificaties 100% Natural Floral Foam™:

EEN 100% NATUURLIJK PRODUCT

Van onze 100% Natural Floral Foam™ blijft na verloop van tijd alleen basaltmeel over: een volledig natuurlijk product. Basaltmeel is specifiek bedoeld voor het veranderen en verbeteren van bijvoorbeeld kleigrond. Het bevat silicium, sporenelementen en mineralen. Dit zorgt er niet alleen voor dat zware kleigrond makkelijker te bewerken is, maar het is ook goed voor de planten. De celwand wordt namelijk versterkt, het stimuleert de groei en bolgewassen krijgen de kans om dieper te wortelen.

Afmeting van de steekblokken

23cm x 10cm x 7,5cm
20 blokken in een doos
54 dozen op een pallet

Afmeting van de steekplaat

59,5 x 40 x 6,5cm
5 platen in een doos
25 dozen op een pallet